Δυσαρεστημένη η ΟΕΒ με τα νέα απεργιακά μέτρα των ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ

ΟΕΒ:Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προκαλούν ξανά το κοινωνικό σύνολο

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), με ανακοίνωση της, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, για την νέα αναστάτωση που θα προκληθεί από τα απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγείλει η ΠΟΕΔ και η ΟΕΛΜΕΚ, στις 23 και στις 25 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
 
Στην ανακοίνωση της τονίζει ότι η κοινωνία ολόκληρη, για ακόμη μια φορά, καλείται να υποστεί τις συνέπειες των απεργιακών κινητοποιήσεων στα δημόσια σχολεία, οι οποίες ζημιώνουν πρωτίστως τους μαθητές, τις οικογένειές τους αλλά και το θεσμό του δημόσιου σχολείου.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Επιπλέον, συνεχίζει, οι αναγγελθείσες κινητοποιήσεις  δημιουργούν προβλήματα στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις, αφού συμπίπτουν με την έναρξη της σχολικής ημέρας και κατά συνέπεια θα πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι γονείς να ανταποκριθούν στις αλλαγές που οι απεργίες θα επιβάλουν. 
 
Το δημόσιο σχολείο έχει ταλαιπωρηθεί, επισημαίνει η ΟΕΒ, με τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού και η διατήρηση της συγκρουσιακής ατμόσφαιρας μέσω των απεργιακών μέτρων, εντείνει τα προβλήματα στον χώρο της παιδείας.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Η ΟΕΒ, τέλος, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών να ακυρώσουν τις αποφάσεις τους για απεργιακές κινητοποιήσεις και να επιδιώξουν διάλογο όπου μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης να αναζητηθούν λύσεις με στόχο την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και αναβάθμιση της παιδείας.

ΚΥΠΕ
 

 
22369