Ε. Μαύρου: Άλλαξαν τα φώτα στον λαό και την κοινωνία

Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση τους είναι η άνευ προηγουμένου γιγάντωση της διαφθοράς στον τόπο μας, τόνισε η Μαύρου

Με γραπτή δήλωση, η Ελένη Μαύρου, μέλου του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, απαντά στις σημερινές (1/2) δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος είπε πως «Έχουμε αλλάξει την Κύπρο». Στην δήλωση αυτή η κ. Ελένη Μαύρου απάντησε λέγοντας πως, πράγματι, έχουν αλλάξει τον τόπο και έχουν αλλάξει και τα φώτα στον λαό και στους εργαζόμενους. Στην δήλωση της η κα Μαύρου τόνισε επίσης πως, η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ΔΗΣΥ, είναι η άνευ προηγουμένου γιγάντωση της διαφθοράς στην Κύπρο.

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή δήλωση της Ελένης Μαύρου:

«Έχουμε αλλάξει την Κύπρο» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Πράγματι, έχουν αλλάξει τον τόπο και έχουν αλλάξει και τα φώτα στον λαό και στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχει τίποτα που να απαίτησαν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τόπου και να μην το προώθησε με φανατισμό ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνησή του. Ιδιωτικοποιήσεις, εκποιήσεις, ξεπούλημα Συνεργατισμού, διάλυση εργασιακών σχέσεων, ενώ πλέον στο στόχαστρο τους πήραν σειρά η CYTA, η ΑΗΚ, τα ταμεία προνοίας των εργαζομένων και ό,τι άλλο θέλουν να καταβροχθίσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Όταν ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μιλά για τις «ξεπερασμένες αντιλήψεις» της Αριστεράς, εννοεί την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την προστασία του πλούτου της χώρας, την ανακούφιση των λιγότερο προνομιούχων, τη δημόσια παιδεία και τη δημόσια υγεία. Για όλα τούτα να είναι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να βρίσκει το ΑΚΕΛ απέναντί του.

Βέβαια η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση τους –η οποία έχει βάλει την Κύπρο στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου τύπου- είναι άλλη. Είναι η άνευ προηγουμένου γιγάντωση της διαφθοράς στον τόπο μας. Είναι γι’ αυτό που δεν είπε λέξη σήμερα ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τη διαπλοκή. Για τα στημένα στο ποδόσφαιρο και την ΚΟΠ. Για τα μαύρα βαν ξένων πρακτόρων με πολιτικές πλάτες που αλωνίζουν την Κύπρο. Για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες και τις παράτυπες πολιτογραφήσεις των φίλων του κ. Αναστασιάδη από τη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμα ότι ο ΔΗΣΥ απεθύνεται «στους σοβαρούς και στους νούσιμους Κύπριους». Ποιος σοβαρός και νούσιμος Κύπριος άραγε νιώθει περήφανος για μια κυβέρνηση που –σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα- από τη μέρα που ανέλαβε την εξουσία, η χώρα κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση της διαφθοράς σε όλη την Ευρώπη;
 

 
27327