ΕΔΕΚ: Τι ζήτησε από την κυβέρνηση για το 2022

Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ κατά την ψήφιση των κρατικών προϋπολογισμών 2022

 

Υποβάλαμε στην κυβέρνηση προτάσεις που θα προσέδιδαν στον Προϋπολογισμό του 2022 μεγαλύτερο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, τονίζοντας ότι αυτό πράξαμε και πέρσι κεφαλαιοποιώντας σειρά μέτρων προς όφελος των πολιτών, ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, παρά τη διαφωνία μας στη φιλοσοφία του.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΔΕΚ για στήριξη  πολιτών που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση του 2012-13 αλλά και της σημερινής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, υποβάλαμε στην κυβέρνηση προτάσεις που θα προσέδιδαν στον Προϋπολογισμό του 2022 μεγαλύτερο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.
 
Αυτό πράξαμε και πέρσι κεφαλαιοποιώντας σειρά μέτρων προς όφελος των πολιτών, ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, παρά τη διαφωνία μας στη φιλοσοφία του. Οι προτάσεις μας αφορούσαν:
1.     Κατοχύρωση των 100 χιλιάδων στους κατόχους αξιογράφων τα οποία να παραχωρηθούν σε ισόποσες ετήσιες δόσεις (μνημονιακός όρος και ψήφισμα της Βουλής).
2.     Στήριξη για τη σύσταση του ειδικού τμήματος δικαστηρίου για να καταστεί έτσι δυνατή η πρόσβαση των δανειοληπτών στη Δικαιοσύνη.
3.     Αναβάθμιση της μισθολογικής κλίμακας των μόνιμων υπαξιωματικών των αποφοίτων των παραγωγικών σχολών από την Α5 σε Α6.
4.     Οικονομική στήριξη συγγενή που θα συνοδεύει ασθενή στο εξωτερικό για θεραπεία που εγκρίνεται από το κράτος.
5.     Εξαγγελία για την ίδρυση για Ινστιτούτου Καρκίνου.
6.     Αύξηση κατά 100,000 ευρώ της κρατικής χορηγίας στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής Αμέρικος Αργυρίου.
Δεδομένου ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση από την Κυβέρνηση, η ΕΔΕΚ θα ψηφίζει μόνο τους Προϋπολογισμούς των Υπουργείων Άμυνας, Εργασίας & Κοινωνικής Πρόνοιας και Εξωτερικών και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Μέριμνας.
 
Κάνουμε έκκληση στην Κυβέρνηση να επανεξετάσει τις προτάσεις μας, να τις επαναξιολογήσει και να τις υλοποιήσει. 

 
27800