Έφτασε στην Κύπρο η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου

Η κηδεία θα τελεστεί το πρωί της Παρασκευής στις 11:00

Έφτασε στην Κύπρο η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου λίγο μετά τις 18:00.

Διαβάστε επίσης: Στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής το τελευταίο αντίο στη Ζέτα

Η σορός της εκλιπούσας έφτασε με επιβατικό αεροπλάνο από την Αθήνα όπου άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας (6/6).

Την σορό συνόδευαν ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Χριστίνα Γιαννάκη.

Η κηδεία θα τελεστεί το πρωί της Παρασκευής στις 11:00 από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κηρύχθηκε τριήμερο πέθνος από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή όπου θα τελεστεί η κηδεία.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του υπουργικού:

α) Την κήρυξη τριήμερου πένθους από σήμερα Τετάρτη, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, στη διάρκεια του οποίου θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες.

β) Κατά τη διάρκεια του δημόσιου πένθους όλες οι επίσημες εκδηλώσεις θα αναβληθούν, καθώς και η συμμετοχή των μελών της Κυβέρνησης και των αξιωματούχων του Κράτους σε δημόσιες εκδηλώσεις.

γ) Από σήμερα, 8 Ιουνίου. μέχρι και την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, θα ανοιχθεί βιβλίο συλλυπητηρίων στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό σήμερα από τις 12μ μέχρι τις 3μμ, την Πέμπτη από τις 9.45πμ μέχρι τις 3μμ και την Παρασκευή από τις 8πμ μέχρι τις 3μμ.

δ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, στις 9.15 π.μ.

ε) Η σορός της εκλιπούσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, από τις 8.00 π.μ. – 10.00 π.μ.

στ) Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία Υπουργού, δημοσία δαπάνη, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 11π.μ.

ζ) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας θα παραστούν στην κηδεία.

η)  Όσα από τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία, θα μπορούν να το πράξουν.

θ)  Την εκλιπούσα θα αποχαιρετήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 

offsite

27807