Είπε «ΟΧΙ» ο Ιωνάς στον Πρόεδρο Αναστασιάδη - Οι λόγοι

Γιατί δεν δέχθηκε το διορισμό Γεν. Εισαγγελέα

«Όχι», είπε τελικά ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου στην πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη για να αναλάβει τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την γραπτή δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Δημοκρατίας, «ο κ. Νικολάου  κατέληξε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τις παντελώς αστήριχτες και αδικαιολόγητες ενστάσεις που εκφράστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης και προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν απεδέχθη την πρόταση να αναλάβει την θέση του Γενικού Εισαγγελέα».

>>>Διαβάστε ακόμη:Αυτός είναι ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου.

Παράλληλα ο Πρόεδρος σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κ. Κούσιου, απεφάσισε ότι τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο Γεώργιος Σαββίδης, νυν Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

>>>Διαβάστε ακόμη: Νέος Βοηθός Γεν. Εισαγγελέας ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης

Ταυτόχρονα, απεφάσισε τον διορισμό του κ. Σάββα Αγγελίδη, νυν Υπουργού Άμυνας, ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι , λεπτομέρειες του ανασχηματισμού που θα ακολουθήσει, όπως και οι ημερομηνίες διαβεβαίωσης και ανάληψης των καθηκόντων των νέων αξιωματούχων  θα ανακοινωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

 
25736