Ειρηνική & χωρίς παρατράγουδα η εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό

Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για τη διαφθορά και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας

Ειρηνικά και χωρίς παρατράγουδα ή οποιαδήποτε προβλήματα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (20/2) η εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γρήγορη Αυξεντίου στη Λεμεσό. Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για τη διαφθορά και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μερίδα διαμαρτυρομένων μετέφερε στο χώρο της εκδήλωσης ένα άδειο φέρετρο. «Είναι το φέρετρο της ελευθερίας μας, που μας έβαλε μέσα η Κυβέρνηση που μας διοικεί τώρα» είπε ένας εκ των διαμαρτυρόμενων απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες. Οι διαμαρτυρόμενοι άναψαν κεριά και μοίρασαν κόλλυβα «εις μνήμη της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του ατόμου, την οποίαν ενταφίασαν οι κυβερνώντες».

>>> Διαβάστε ακόμη: Ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα η διαδήλωση <<<

Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι πορεύτηκαν με το φέρετρο και τα κεριά, κατά μήκος της Ανεξαρτησίας και σε δρόμους της πόλης. Έκαναν στάση έξω από το Δημαρχείο Λεμεσού και στη συνέχεια επέστρεψαν πάλι στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, από όπου αποχώρησαν ειρηνικά γύρω στις 8 το βράδυ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η παρουσία της Αστυνομίας αν και ισχυρή ήταν διακριτική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοργανωτές, προγραμματίζουν νέα παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας, το ερχόμενο Σάββατο στη Λεμεσό.

(ΚΥΠΕ)
 

 
27786