Έκκληση προς τους πολίτες για εμβολιασμό, απευθύνει ο Υπ. Υγείας

Τι αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του

Έκκληση προς τους πολίτες για εμβολιασμό, απευθύνει ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, την ώρα που σε αρκετές χώρες της Ευρώπης παρατηρείται έξαρση της πανδημίας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του, ο Υπουργός Υγείας αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια χθεσινής του επίσκεψης στη στέγη ευγηρίας Αρχάγγελος Μιχαήλ στο Καϊμακλί, με μεγάλη ικανοποίηση ενημερώθηκε από τη διεύθυνση, πως όλοι οι ένοικοι και προσωπικό είναι πλήρως εμβολιασμένοι και λόγω του εμβολιασμού δεν καταγράφηκαν περιστατικά σοβαρής νόσησης, που να οδηγήσουν σε νοσηλεία.
 
«Ως εκ τούτου», σημειώνει, «καλώ όλους τους νοσηλευτές και ένοικους σε άλλες κλειστές δομές και γηροκομεία, όπως ακολουθήσουν το παράδειγμα της συγκεκριμένης στέγης ευγηρίας και να προχωρήσουν σε εμβολιασμό».
 
Την ίδια ώρα, επεσήμανε, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τα οφέλη του εμβολιασμού, με στόχο την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στο γενικό πληθυσμό.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, χθες και σήμερα 3521 άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω, έλαβαν την ενισχυτική δόση.
 
(ΚΥΠΕ)

 
27508