Εκπρόσωπος: Θέλουν να γίνουν και δικαστές στο ΑΚΕΛ

Απάντηση Κυβερνητικού Εκπρόσωπου σε ΑΚΕΛ για την προσφυγή του ΠτΔ αναφορικά με τους συνεργάτες του

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την προσφυγή ΠτΔ στο Ανώτατο.

>>> Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Πάει στο Ανώτατο για τις 4 Συνεργάτιδες του <<<

Όπως αναφέρει ο κ. Πελεκάνος, δεν μας προκαλεί έκπληξη η συμπεριφορά του ΑΚΕΛ αφού οι πρωταθλητές στον λαϊκισμό θέλουν τώρα να γίνουν και δικαστές και να αποφασίζουν πριν από το Ανώτατο Δικαστήριο για την προσφυγή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τους υπενθυμίζουμε ότι στις δημοκρατίες, το τι είναι νόμιμο και τι όχι αποφασίζεται στα δικαστήρια με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους, πρόσθεσε.

Επίσης όπως αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, το ΑΚΕΛ είτε δεν καταλαβαίνει είτε εσκεμμένα αγνοεί ότι ο Πρόεδρος, ενασκώντας συνταγματικά του δικαιώματα προσφεύγει στο Ανώτατο για ένα ζήτημα αρχής που αφορά τις αρμοδιότητες εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.

Δεδομένο είναι ότι ο ίδιος θα σεβαστεί απολύτως τις αποφάσεις του Ανωτάτου. Ελπίζουμε τον ίδιο σεβασμό να είναι έτοιμο να επιδείξει και το ΑΚΕΛ και να μην υποχρεωθεί ξανά να διαδηλώνει έξω από δικαστήρια και αστυνομικά Τμήματα όπως έκανε στο παρελθόν, για τους «πολιτικούς κρατούμενους», καταλήγει στην ανακοίνωση ο Πελεκάνος.

ΑΚΕΛ: Πρόκληση σε βάρος της κοινωνίας η προσφυγή ΠτΔ στο Ανώτατο

Να θυμίσουμε ότι το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του ανέφερε ότι η απόφαση της κυβέρνησης του Συναγερμού να αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο τη νομοθεσία της Βουλής για τους συμβούλους του Προεδρικού αποτελεί διπλή πρόκληση σε βάρος της κοινωνίας.

«Δεν φτάνει οι κυβερνώντες που νομιμοποίησαν παράνομα στο Δημόσιο τρεις έμμισθους του ΔΗΣΥ και μια αδελφότεκνη του κ. Αναστασιάδη που προσλήφθηκαν με πολιτικό διορισμό ως ειδικοί σύμβουλοι. Δεν φτάνει που περιφρονούν την πλειοψηφία της Βουλής και την Ελεγκτική Υπηρεσία. Τώρα, θέλουν να νομιμοποιήσουν την παρανομία προφασιζόμενοι ζητήματα άλλα από την ουσία», σημείωσε το ΑΚΕΛ. 

Καταληκτικά το ΑΚΕΛ, ανέφερε πως «η μεγαλύτερη πρόκληση της κυβέρνησης του Συναγερμού στρέφεται σε βάρος της κοινωνίας. Σε βάρος των χιλιάδων εργαζομένων τους οποίους η κυβέρνηση ετσιθελικά έθεσε σε καθεστώς αγοράς υπηρεσιών αφαιρώντας τους έτσι το 1/3 των εισοδημάτων του. Αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι δεν μονιμοποιούνται, αλλά σε βάρος τους οι κυβερνώντες αναποδογύρισαν τους νόμους, τη δεοντολογία και τη λογική». 

 
27124