Εκτάκτως στη Βουλή η Γιολίτη για το ν/σ ειδικού δικαστηρίου

Το Υπ. Δικαιοσύνης απέσυρε το νομοσχέδιο για δημιουργία δικαστηρίου για εκδίκαση διαφορών δανειοληπτών - τραπεζών

Στην Βουλή εκτάκτως μετέβη σήμερα (22/1) το πρωί η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, μετά το θέμα που προέκυψε με την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τη τη δημιουργία Δικαστηρίου για την ταχεία εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών.

>>> Νεότερο: Έγινε το έλα να δεις για νομοσχέδιο δικαστηρίων – Παρέμβαση Αβέρωφ <<<

>>> Γιολίτη: Δεν αποσύρεται το νομοσχέδιο - Λάθος η αναφορά μου <<<

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών για το θέμα που έχει προκύψει.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης απέσυρε σήμερα το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Δικαστηρίου για την ταχεία εκδίκαση διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών.
 
Το εν λόγω νομοσχέδιο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί εκτάκτως σήμερα, σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, με στόχο να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να οδηγηθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια, το συντομότερο δυνατόν.
 
Αντί αυτού, κατά την έναρξη της συνεδρίασης το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι το Νομοσχέδιο αποσύρεται, απόφαση η οποία προκάλεσε την αντίδραση των Βουλευτών όλων των κομμάτων.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου, σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα η απόσυρση του Νομοσχεδίου να έγινε για να επανακατατεθεί κάτι πιο γενικό ούτως ώστε να καλύπτει αυτά που θα καταθέτονταν σήμερα ως τροπολογίες στο νομοσχέδιο.
 
Ο κ. Γεωργίου, κληθείς να σχολιάσει πολιτικά την κίνηση αυτή της Κυβέρνησης, είπε πως είναι "επιεικώς απαράδεκτη".

(ΚΥΠΕ)

 
27751