Εκτίμηση Προέδρου Βουλής για στάση αρχών Ινδονησίας στο Κυπριακό

Την ειλικρινή της εκτίμηση, για τη στάση αρχών που τηρεί η Ινδονησία στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες για δίκαιη επίλυσή του, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, η οποία δέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Ινδονησίας στην Κύπρο (με έδρα τη Ρώμη), Esti Andayani, με την ευκαιρία της αποχώρησης της τελευταίας από την Κύπρο.

H Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι η Λευκωσία παραμένει η μοναδική διαιρεμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη.

Η Ινδονήσια Πρέσβης επαναβεβαίωσε τη σταθερή στήριξη της χώρας της υπέρ της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου και Ινδονησίας παρά τη γεωγραφική απόσταση μεταξύ τους και εκφράστηκε εκατέρωθεν η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διακοινοβουλευτικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.

Η κ. Δημητρίου ενημέρωσε, εξάλλου, την κ. Andayani για το διάβημα που απέστειλε πρόσφατα για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως των γυναικών και κοριτσιών, στο Αφγανιστάν.

Αναγνωρίστηκαν εκατέρωθεν οι άνισες ευκαιρίες για τις γυναίκες, κυρίως στην πολιτική και η ανάγκη πλήρους ισότητας των δύο φύλων σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες, όπως η πορεία της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος.

(ΚΥΠΕ)

 
27511