Ελεγκτική Υπηρεσία: Δεν είμαστε υπό την κηδεμονία κανενός

«Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας διασφαλίζεται μέσα από ρητές συνταγματικές πρόνοιες», τονίζει

Συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ Ανεξάρτητων Θεσμών, με αφορμή την ειδική έκθεση για πολιτογραφήσεις στελεχών εταιρειών, δίδει η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Σε ανάρτησή της στο Twitter τονίζει πως, «η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας διασφαλίζεται μέσα από ρητές συνταγματικές πρόνοιες. Αναμένουμε απ’ όλους σεβασμό στο γεγονός πως η ΕΥ είναι ανεξάρτητη και δεν βρίσκεται υπό την κηδεμονία κανενός».

«Ο διορισμός μιας Επιτροπής στη βάση νόμου, δεν ακυρώνει το Σύνταγμα. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη», υπογραμμίζει περαιτέρω. α

Εξάλλου, με δεύτερη ανάρτησή της ξεκαθαρίζει πως «η ΕΥ κατέληξε στα ευρήματα της εδώ και μέρες. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι για ΟΛΑ ο ΓΕ (Γενικός Ελεγκτής) ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα στο γεύμα στις 17/11». 

«Στις 20/11 στάλθηκε προσχέδιο στο ΥΠΕΣ με αναφορά ότι η δημοσιοποίηση θα γινόταν στις 27/11, όπως κι έγινε», σημειώνει περαιτέρω.

α

Από την πλευρά του, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, επισυνάπτοντας το πιο πάνω tweet σχολιάζει πως, «είναι μάλιστα ενδιαφέρον πως τις τελευταίες ημέρες κάποιοι κύκλοι, εν αναμονή της προαναγγελθείσας έκθεσης μας, έστησαν το πυροτέχνημα της δήθεν ιδιάζουσας σχέσης μου με Γενική Λογίστρια. Οι δε νεκροθάφτες του σφαγείου Κοφίνου ύψωσαν το δάκτυλο απειλητικά μοιράζοντας ευθύνες». α

 

 
21215