Ελλάδα- ΚΕ: Δεν πρόκειται για ανασχηματισμό αλλά για διορθώσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απέρριψε τα περί ανασχηματισμού στην Ελλάδα

«Δεν γίνεται ανασχηματισμός. Μόνον διορθωτικές αλλαγές τις οποίες αποφασίζει ο Πρωθυπουργός για ενίσχυση του κυβερνητικού έργου» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας, έκανε λόγο για τομείς που χρειάζονται επιτάχυνση  και ενίσχυση και ανέφερε ως παράδειγμα τη διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Πρωθυπουργός σταθμίζει και θα πάρει τις αποφάσεις του, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι πληροφορίες των τελευταίων ωρών κάνουν λόγο για μίνι ανασχηματισμό είναι προ των πυλών. Θα αφορά αρκετά περιορισμένες αλλαγές και αντικατάσταση των παραιτηθέντων υφυπουργών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τι εξετάζεται για κορωνοϊό
Αναφερόμενος στα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε ως πηγές ανησυχίας τις μεγάλες συγκεντρώσεις, τα χερσαία σύνορα, που, όπως είπε, μπαινοβγαίνουν ομογενείς, και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί ξανά η πληρότητα στα πλοία εάν το ζητήσουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Παράλληλα, και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, επανέλαβε ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκίας είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Χαρακτήρισε θετικό βήμα την απομάκρυνση του Oruc Reis από τη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου και υπογράμμισε πως εαν η Τουρκία εννοεί αυτά που λέει θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαλόγου.

Σχολίασε και την αγορά φρεγατών από τη Γαλλία σημειώνοντας ότι είναι μακροπρόθεσμη, καθώς προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η άμεση ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

sputniknews.gr

 
15852
Thumbnail