Ενέργεια, Κυπριακό, ασφάλεια Αν Μεσογείου στην αυριανή Τριμερή

Στην ατζέντα η ενέργεια, Κυπριακό, ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο στη Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου

Η Ενέργεια, οι περιφερειακές εξελίξεις, η ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι σχέσεις Αιγύπτου – ΕΕ θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων τη Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Κάιρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ μετά το πέρας της Συνόδου αναμένεται να εκδοθεί Κοινό Ανακοινωθέν.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει αύριο, 8 Οκτωβρίου, στη Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία θα μετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της τριμερούς Συνόδου και στη συνέχεια οι τρεις ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Εξάλλου, στο πλαίσιο της Συνόδου οι ηγέτες θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.  

(ΚΥΠΕ)

 
25688