English School: Αυστηρή επιστολή γονέων στο προσωπικό

«StudentsFirst English School Parents Association»: Δεν θα δεχθούμε περαιτέρω καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις

Αυστηρή επιστολή απέστειλαν γονείς των μαθητών του English School στο προσωπικό του Σχολείου μετά την σημερινή (23/6) αυθόρμητη απεργία από περιορισμένο αριθμό προσωπικού του Σχολείου. 

«Ως ο Σύνδεσμος Γονέων με την πλειονότητα των γονέων, δεν θα δεχθούμε περαιτέρω καθυστερήσεις στην έναρξη των μεταρρυθμίσεων «StudentsFirst». Οι όποιες καθυστερήσεις διακυβεύουν την όλη διαδικασία και όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος σε αυτό το ευαίσθητο θέμα είναι υψίστης σημασίας. Τονίζουμε ότι είναι καθήκον σας ως εκπαιδευτικό προσωπικό να στηρίξετε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Καταδικάζουμε τη μη αποδοχή σας της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και την απαίτησή σας για παραίτηση του Διευθυντή», σημειώνουν στην επιστολή τους οι γονείς. 

>>> Διαβάστε επίσης: English School: Strict letter from parents to Staff Union (ESSA)

Προσθέτουν παράλληλα πως: «Αυτό είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και όπως κάθε άλλος οργανισμός, η διοίκηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να προχωρήσει σε έρευνες μετά από επίσημες καταγγελίες του προσωπικού και είναι απαράδεκτο, ανήθικο και πολύ ύποπτο να προσπαθείτε να εμποδίσετε τη συλλογή δεδομένων που είναι ο σωστός τρόπος διεξαγωγής οποιασδήποτε έρευνας και επίσης να εμποδίζετε και την πειθαρχική έρευνα. Η στασιμότητα και η τακτική σας για καθυστέρηση μέσω του αδίστακτου και αδικαιολόγητου τρόπου λειτουργίας σας με παντελή έλλειψη σεβασμού για οποιοδήποτε παιδί ή γονέα ή οποιοδήποτε μέλος της διοίκησης είναι πραγματικά πέρα από κάθε λογική και το βρίσκουμε τουλάχιστον προσβλητικό». 

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του StudentsFirst English School Parents Association:

ΕΠΕΙΓΟΝ

Επιτροπή ESSA,

 

Εκπροσωπούμε τη νεοσύστατη «StudentsFirst English School Parents Association» που έχει πέραν τους 650 γονείς ως μέλη, αριθμός που αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ο κύριος σκοπός και στόχος του Συλλόγου μας είναι να προάγει τα συμφέροντα των παιδιών μας και να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις «StudentsFirst» που έχει εισαγάγει ο Διευθυντής. Για το σκοπό αυτό σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με όλους όσους μοιράζονται αυτό το κοινό όραμα.  

Είναι με μεγάλη απογοήτευση και θλίψη που μετά τη πλέον νόμιμη έναρξη πειθαρχικής έρευνας από την Αγγλική Σχολή στην οποία εμπλέκονται μέλη του διδακτικού προσωπικού και τις απόπειρες σας να σταματήσετε αυτή την έρευνα, αποφασίσατε να προχωρήσετε σε απεργία αδιαφορώντας και αγνοώντας αγνοώντας την καταφατική απόρριψη της νομιμότητάς της από το Υπουργείο Εργασίας .  

Ως ο Σύνδεσμος Γονέων με την πλειονότητα των γονέων, δεν θα δεχθούμε περαιτέρω καθυστερήσεις στην έναρξη των μεταρρυθμίσεων «StudentsFirst». Οι όποιες καθυστερήσεις διακυβεύουν την όλη διαδικασία και όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος σε αυτό το ευαίσθητο θέμα είναι υψίστης σημασίας. Τονίζουμε ότι είναι καθήκον σας ως εκπαιδευτικό προσωπικό να στηρίξετε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Καταδικάζουμε τη μη αποδοχή σας της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και την απαίτησή σας για παραίτηση του Διευθυντή.

Υπενθυμίζουμε ότι η αυταρχική και παράνομη στάση σας δεν μας εκπλήσσει καθώς χρησιμοποιείτε αυτές τις αντικανονικές τακτικές τα τελευταία δύο χρόνια κατά παράβαση του νόμου ενώ επιμένετε επιλεκτικά να αγνοείτε όλες τις αποφάσεις της επιτροπής διαμεσολάβησης του Υπουργείου Εργασίας που ήταν πάντα υπέρ του σχολείου. Να σας υπενθυμίσουμε για πολλοστή φορά, ότι πρόκειται για ΙΔΙΩΤΙΚΟ σχολείο και το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει θέση ούτε λόγο να παρέμβει στην εσωτερική διαχείριση του σχολείου και αυτό έχει ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι ΔΕΝ είναι εργατικό θέμα. 

Έχει ξεκαθαριστεί τελεσίδικα και από το Ανώτατο Δικαστήριο ότι το σχολείο ανήκει στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά εσείς επανειλημμένα και προκλητικά αγνοείτε αυτή την σημαντική δικαστική απόφαση.

Το Σχολείο δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει ξανά όμηρος, εν μέσω μιας σοβαρής εξεταστικής περιόδου. Βρίσκουμε αυτή τη συμπεριφορά εντελώς εγωιστική, απερίσκεπτη και ξεκάθαρα ότι δεν είναι προς το συμφέρον των μαθητών και την ευημερία τους. Για ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών, το μέλλον τους εξαρτάται από αυτές τις εξετάσεις και δεν θα αφήσουμε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στην εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής επιτυχίας στη ζωή του. Και όλα αυτά γίνονται επειδή η διοίκηση επιχειρεί να συγκεντρώσει στοιχεία στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας μετά από επίσημες καταγγελίες.  

Διαπιστώνουμε ότι αυτό που ισχυρίζεστε δεν είναι αλήθεια και αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο το θέμα, με αποτέλεσμα οι γονείς να βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση για οποιαδήποτε πιθανή εποικοδομητική εργασία επί του θέματος. Σας προτρέπουμε, για άλλη μια φορά, να διακόψετε αυτές τις ενέργειες και να προχωρήσετε στις νόμιμες διαδικασίες μέσω των αρμόδιων αρχών που εν πάση περίπτωση το ιδιωτικό σχολείο είναι έκτος της δικαιοδοσίας τους.  

Δηλώνουμε σθεναρά στην μειονότητα των μελών του προσωπικού της ΑΣ καθώς και στις Συντεχνίες που δεν τους αφορά (βλέπε ΟΕΛΜΕΚ) και διάφορους πολιτικούς και/ή βουλευτές που συμμετείχαν στην αδικαιολόγητη και χωρίς προειδοποίηση απεργία ότι ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ θα επηρεαστούν κατά την εξεταστική περίοδο και θεωρούμε εσάς, ΕΣΣΑ, υπεύθυνο για οποιαδήποτε απώλεια στις αποδόσεις τους.

Θα κυνηγήσουμε χωρίς καθυστέρηση το θέμα περαιτέρω καθώς και το απαράδεκτο μοτίβο συμπεριφοράς σας μέσω όλων των δυνατών οδών και μέσων. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα ένστικτα των γονιών να προστατεύουν τα παιδιά τους έχουν μια ασταμάτητη δύναμη και σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε κανένα προσωπικό ζήτημα της μειονότητας των δασκάλων να σταθεί εμπόδιο στο μέλλον των παιδιών μας.  

Ήμασταν δίκαιοι, προσεκτικοί και υπομονετικοί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά φαίνεται ότι το θέμα έχει ξεφύγει και έχει φτάσει σε εντελώς απαράδεκτο επίπεδο, και οι γονείς δεν θα διστάσουν ή και να αναγκαστούν να κάνουν τις δικές τους ενέργειες μέσω νομικών οδών .  

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ένα ιδιωτικό σχολείο με τους γονείς να πληρώνουν και να χρηματοδοτούν το 95% των εσόδων του και μέχρι στιγμής ήμασταν πολύ σωστοί με τις οικονομικές μας υποχρεώσεις, αλλά δυστυχώς αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει παρόμοια στάση από την πλευρά των καθηγητών και αισθανόμαστε εξαπατημένοι και αγνοημένοι.  

Αυτό είναι ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και όπως κάθε άλλος οργανισμός, η διοίκηση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να προχωρήσει σε έρευνες μετά από επίσημες καταγγελίες του προσωπικού και είναι απαράδεκτο, ανήθικο και πολύ ύποπτο να προσπαθείτε να εμποδίσετε τη συλλογή δεδομένων που είναι ο σωστός τρόπος διεξαγωγής οποιασδήποτε έρευνας και επίσης να εμποδίζετε και την πειθαρχική έρευνα. Η στασιμότητα και η τακτική σας για καθυστέρηση μέσω του αδίστακτου και αδικαιολόγητου τρόπου λειτουργίας σας με παντελή έλλειψη σεβασμού για οποιοδήποτε παιδί ή γονέα ή οποιοδήποτε μέλος της διοίκησης είναι πραγματικά πέρα από κάθε λογική και το βρίσκουμε τουλάχιστον προσβλητικό.

Η Διοίκηση του σχολείου, την οποία αναλαμβάνει ο Διευθυντής και το Διοικητικό Συμβούλιο, έχει κάθε δικαίωμα να κινήσει οποιαδήποτε πειθαρχική δίωξη κρίνει αναγκαία και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει οποιαδήποτε ενέργεια στάσης ή απεργίας εκ μέρους των εκπαιδευτικών.

Να είστε βέβαιοι, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όσους τοποθετούν πρώτους τους Μαθητές της Αγγλικής Σχολής και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων «StudentsFirst». Ομοίως, δεν μπορούμε να ανεχτούμε περαιτέρω καθυστερήσεις ή εμπόδια και θα σταθούμε με πάθος εμπόδιο σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να το κάνει για να υπερασπιστoύμε τα συμφέροντα των παιδιών μας.  

Αυτές οι ενέργειες της ESSA και η απόλυτη ασέβεια προς οποιαδήποτε αρχή και οποιοδήποτε άλλο μέλος του προσωπικού του σχολείου πρέπει να σταματήσουν τώρα. Γνωρίζοντας το ήθος του σχολείου δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του προσωπικού.  

Ο Σύλλογος Γονέων «StudentsFirst» είναι πλέον καλά οργανωμένος και θα υπερασπιστεί σθεναρά το σχολείο, τη διεύθυνση, τους μαθητές και τους γονείς από οποιεσδήποτε μη εξουσιοδοτημένες και ανήθικες ενέργειες της ΕΣΣΑ, και των εκφοβιστικών τακτικών ελάχιστων εκπαιδευτικών που πιστεύουμε δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των δασκάλων της ΑΣ.

Όλες αυτές οι ασεβείς ενέργειες καθώς και οι ψευδείς, κατασκευασμένες και ατεκμηρίωτες και παραποιημένες ανακοινώσεις και κατηγορίες θα πρέπει να σταματήσουν τώρα.

Χαιρετισμοί,

Σύλλογος Γονέων «StudentsFirst». Κοινοποίηση: Προσωπικό ΑΣ, Διευθυντής, Δ.Σ

 
27317