Ενημέρωσε Πρέσβεις στη Λευκωσία για Γενεύη ο Μαυρογιάννης

Παρουσίασε επίσης την αξιολόγηση της ε/κ πλευράς, τις θέσεις της και τις εκτιμήσεις της για το τι μέλλει γενέσθαι

Ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ενημέρωσε τη Δευτέρα, Πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο για τα τεκταινόμενα κατά την άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη και τις θέσεις της ε/κ πλευράς για εξεύρεση λύσης εντός των πλαισίων που καθορίζονται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και την εντολή που έχει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, απορρίπτοντας την τουρκική αξίωση για λύση δυο κρατών.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε διπλωματική πηγή στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μαυρογιάννης ενημέρωσε για το τι διαμείφθηκε κατά την άτυπη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 27 -29 Απριλίου στη Γενεύη, για τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις και προαπαιτούμενα και παρουσίασε την αξιολόγηση της ε/κ πλευράς, τις θέσεις της και τις εκτιμήσεις της για το τι μέλλει γενέσθαι.
 
Το παρών τους στην ενημέρωση έδωσαν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, γύρω στους είκοσι πρέσβεις κρατών μελών της ΕΕ, των κρατών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και μη μονίμων μελών του ΣΑ που έχουν πρεσβεία στην Κύπρο, όπως η Ινδία.
 
Υπενθυμίζεται πως σε ανάλογη ενημέρωση προέβη το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προς τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, κατά το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Πόρτο.
 
Εξάλλου ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενημερώνει σήμερα για τα αποτελέσματα της άτυπης διάσκεψης στη Γενεύη τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες όπου μετέβη για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
 
(ΚΥΠΕ)

 
27800