Ενημερώθηκε ο ΠτΔ για τα επεισόδια της Κυριακής στο «ΔΙΑΣ»

Έδωσε αυστηρές οδηγίες προς την  Αστυνομία για περαιτέρω ενέργειες της για αποτροπή παρόμοιων ειδεχθών φαινομένων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα (19/7), στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τον Αρχηγό της Αστυνομίας και υπηρεσιακούς παράγοντες, για εξέταση των χθεσινών επιθέσεων από αγνώστους στο Προεδρικό Μέγαρο και στο συγκρότημα ΔΙΑΣ.

Αρχικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συμπάθεια του προς τα μέλη της Αστυνομικής Δύναμης τα οποία τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε ενδελεχώς για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν όπως αυτά περιγράφονται στην πρώτη έκθεση γεγονότων των αρμόδιων Υπηρεσιών του κράτους, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις και προβαίνοντας σε συστάσεις σε διάφορα σημεία της ενημέρωσης.

Τόνισε, επίσης, πως όλα τα Τμήματα που εμπλέκονται θα πρέπει με τόλμη και αποφασιστικότητα να επιτελούν, αλλά και να εξαντλούν τα αστυνομικά τους καθήκοντα προς αντιμετώπιση και πάταξη τέτοιων έκτροπων, εντός πάντα των ορίων που ο νόμος καθορίζει, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του ευνομούμενου κράτους που σέβεται την ελεύθερη έκφραση, ενόσω αυτή τίθεται εντός των συνταγματικών ορίων για την προστασία της ζωής, της περιουσίας, της δημόσιας υγείας και εν γένει του σεβασμού της έννομης τάξης.

Έδωσε, επίσης, συγκεκριμένες αυστηρές οδηγίες προς την  Αστυνομία για περαιτέρω ενέργειες της με στόχο την αποτροπή παρόμοιων ειδεχθών φαινομένων στο μέλλον. 

Τέλος, κάλεσε τους επικεφαλής των αρμοδίων Τμημάτων να τον ενημερώσουν πλήρως και ενδελεχώς, το αμέσως επόμενο διάστημα, για τη λειτουργία και την επάρκεια των Τμημάτων τους.

 
27800