Ένταση στο οδόφραγμα Περγάμους - Παρέμβαση Ακκιντζί

Αφορμή της έντασης, η προσπάθεια οικογένειας να περάσει τα ανήλικα παιδιά της χωρίς το τεστ μοριακού ελέγχου

Κλειστό φέρεται να είναι εδώ και λίγη ώρα το οδόφραγμα του Περγάμου από την αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, που έκλεισε το δρόμο που οδηγεί σε αυτό, μετά από ένταση που προκλήθηκε κατά τη διαμαρτυρία γυναικών, Τ/κ κατοίκων της Πύλας, με αφορμή απαγόρευση διέλευσης προς τα κατεχόμενα σε οικογένεια της οποίας τα ανήλικα παιδιά δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ PCR.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η οικογένεια Τουρκοκυπρίων που διαμένουν στην Πύλα θέλησαν να περάσουν στα κατεχόμενα, αλλά τα ανήλικα παιδιά τους δεν είχαν κάνει το τεστ μοριακού ελέγχου. Οι αστυνομικοί των Βάσεων δεν άφησαν την οικογένεια να περάσει, αλλά ούτε και να επιστρέψει στο μεικτό χωριό.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Με το άκουσμα της είδησης, μητέρες από την Πύλα, Τουρκοκύπριες, μετέβηκαν στο σημείο ελέγχου των Βάσεων για να διαμαρτυρηθούν στην αστυνομία, η οποία έκλεισε τον δρόμο, με αποτέλεσμα το οδόφραγμα να μην λειτουργεί αυτή τη στιγμή και να μην μπορούν να περάσουν στα κατεχόμενα οι Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές.
 
Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, οι Τ/κ κάτοικοι της Πύλας οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ PCR την Κυριακή για να μπορέσουν να αρχίσουν από την περασμένη Δευτέρα οι διελεύσεις από το οδόφραγμα του Περγάμου, είχαν έρθει σε συμφωνία με το «υπουργείο υγείας» που έκανε τα τεστ, πως σε αυτά δεν θα υποβληθούν παιδιά κάτω των 12 ετών, τα οποία θα μπορούν να περνούν χωρίς πρόβλημα από το οδόφραγμα.

-Μεσολάβηση Ακιντζί για τις διελεύσεις από το Πέργαμος, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ
 Αργότερα, ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, πραγματοποίησε επαφές με την αστυνομία των ΒΒ και τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία για τις διελεύσεις Τ/κ κατοίκων της Πύλας μέσω του οδοφράγματος Περγάμου.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, ο κ. Ακιντζί ενημερώθηκε για το θέμα μετά την αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα (24/6) Τουρκοκύπριες της Πύλας μετά την απαγόρευση διέλευσης σε παιδί από πλευράς των Βρετανικών Βάσεων, και ανέλαβε πρωτοβουλία να λυθεί το πρόβλημα με τα τεστ σε παιδιά κάτω των 12 ετών καθώς οι κάτοικοι φέρονται αποφασισμένοι να επαναλάβουν την εκδήλωση αύριο (25/6) το πρωί εάν και πάλι δεν μπορέσουν να περάσουν από το οδόφραγμα στα κατεχόμενα με τα παιδιά τους.

ΚΥΠΕ

 
15634
Thumbnail