Συμφωνήθηκε η συνέχιση και ενίσχυση των διμερών επαφών σε όλα τα επίπεδα

Την επιτάχυνση των προσπαθειών για ένταξης της Κύπρου στον κατάλογο των χωρών, των οποίων οι πολίτες δεν χρειάζονται θεώρηση για είσοδο στις ΗΠΑ, αποφάσισαν την Τρίτη (14/1) Λευκωσία και Ουάσινγκτον, συστήνοντας άμεσα μια Ομάδας Εργασίας για το θέμα αυτό.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, οι Υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, είχαν σήμερα από κοινού συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Προξενικές Υποθέσεις, Carl C. Risch, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.
 
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της συνεργασίας Κύπρου - ΗΠΑ σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η διαδικασία για κατάργηση των θεωρήσεων για κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι κατά τη συνάντηση ανασκοπήθηκε, ανάμεσα σε άλλα, η επιτευχθείσα πρόοδος σε σχέση με τη διαδικασία ένταξης της Κύπρου στον κατάλογο χωρών, των οποίων οι πολίτες δεν χρειάζονται θεώρηση για είσοδο στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program) και αποφασίστηκε η άμεση σύσταση Ομάδας Εργασίας, αποτελούμενης από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες αμφοτέρων των Κυβερνήσεων, για επιτάχυνση των προσπαθειών με στόχο την τελεσφόρηση της εν λόγω διαδικασίας το συντομότερο δυνατόν.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Συζητήθηκαν, προστίθεται, θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται ο θετικός ρόλος που η Κύπρος διαδραματίζει ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην  ευρύτερη περιοχή.
 
Συμφωνήθηκε, τέλος, η συνέχιση και ενίσχυση των διμερών επαφών σε όλα τα επίπεδα με στόχο την παρακολούθηση και διαχείριση ζητημάτων προξενικής υφής, μέσα στο πλαίσιο της εποικοδομητικής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης Κύπρου – ΗΠΑ.

 

ΚΥΠΕ

 
5435
Thumbnail

Το Δημοκρατικό Κόμμα με σκληρές δηλώσεις ρίχνει την ευθύνη του ακριβού ρέυματος στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη και το κυβερνών Κόμμα. Επιπλέον δηλώνει ότι Αναστασιάδης και ΔΗΣΥ, γνώριζαν ότι με την κακοδιαχείριση που επέδειξαν οι κυβερνώντες, θα επέρχονταν αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης. Την ίδια ώρα το ΔΗΚΟ έκανε αναφορά και στις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, θέτοντας το ερώτημα  αν τώρα ανακάλυψαν το ανέφικτο του στόχου του 10%;

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Αυτούσια η ανακοίνωση  του ΔΗΚΟ

 

«Παραδοχή της αδράνειας, οι δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, για τα βιοκαύσιμα.
Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί εξηγήσεις.
 
Στο χειρότερο σενάριο, εις βάρος της οικονομίας και των καταναλωτών, οδήγησε η αδράνεια, η προχειρότητα και η κακοδιαχείριση που επέδειξε επί σειρά ετών, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, στο θέμα της ευρωπαϊκής υποχρέωσης της Κύπρου, στο ποσοστό κάλυψης της ενέργειας στις μεταφορές, με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Δυστυχώς, οι ανησυχίες που έθεσε, το Δημοκρατικό Κόμμα επιβεβαιώνονται με τις πληροφορίες αλλά και τις δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού Ενέργειας, σε σημερινό, δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, γνώριζε εδώ και αρκετά χρόνια ότι η υποχρεωτική διείσδυση ποσοστού 10% βιοκαυσίμων, στα συμβατικά καύσιμα θα επέφερε αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, επιβαρύνοντας τον καταναλωτή.
Γνωρίζει επίσης ότι αυτές οι αυξήσεις είναι ανεξάρτητες από τις συνθήκες στο διεθνές εμπόριο.  
Πέραν των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων,  η Κύπρος θα επωμιστεί και το επιπλέον κόστος της παράβασης, αφού ούτε και το νέο διάταγμα του Υπουργού, (7.3% αντί 10%) καλύπτει την υποχρέωση.

ad2mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, από μόνες τους είναι μια παραδοχή ότι τόσα χρόνια η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα. Είναι απαράδεκτο, στην εκπνοή μιας προθεσμίας, να αναφέρεται σε μέτρα που «θα λάβει», ενώ θα έπρεπε ήδη να είχε λάβει. Εξάλλου, τώρα ανακάλυψαν το ανέφικτο του στόχου του 10%;
Η κυβέρνηση, κατακυριευμένη από αλαζονεία, καταφεύγει, την τελευταία στιγμή, σε «εύκολες» πλην όμως δαπανηρές λύσεις, εξαιτίας της ανικανότητας της, να διαχειριστεί σωστά και προς όφελος του πολίτη και των δημοσίων οικονομικών, τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Κύπρου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σοβαρές εξηγήσεις στον κύπριο πολίτη, γιατί δεν έκανε αυτά που όφειλε, επιβαρύνοντας τα δημόσια οικονομικά.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ, φαίνεται να «ξεχνούν» ότι αυτοί κυβερνούν τα τελευταία 7 χρόνια.

Απόδειξη αυτού είναι και ο λαϊκισμός στον οποίον καταφεύγει το κυβερνών κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού σε ό,τι αφορά το ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα που πληρώνει ο κύπριος καταναλωτής. Εν πολλοίς, είναι αποτέλεσμα και των δικών τους θέσεων και παραλείψεων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, από πολύ νωρίς έχει αναδείξει τη σοβαρή καθυστέρηση στην έλευση του φυσικού αερίου και ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για αυτό.  
 

article 1