Εντοπίστηκε Κύπρο εντός της κοινότητας η βρετανική μετάλλαξη

Δεν έχει εντοπιστεί η νοτιοαφρικανική / Δείγματα από την Κύπρο θα αποστέλλονται στο ECDC για διερεύνηση

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, το Ινστιτούτο Νευρολογίας τους γνωστοποίησε ότι το απόγευμα της Τετάρτης (3/2) ολοκληρώθηκαν οι εξειδικευμένες εξετάσεις σε 24 θετικά δείγματα για την ανίχνευση των νέων στελεχών του ιού. Τα δείγματα ήταν από την περίοδο 22-28 Ιανουαρίου. Σε 9 από τα 24 δείγματα που εξετάστηκαν ανιχνεύθηκε το βρετανικό στέλεχος, ενώ δεν ανιχνεύθηκαν τα μεταλλαγμένα στελέχη από τη Νότιο Αφρική και τη Βραζιλία.

>>> ΝΕΟΤΕΡΟ: Κορωνοϊός: Σε μερικά 24ωρα θα ξέρουμε αν έχουμε μεταλλάξεις Κύπρο <<<

* Να σημειώσουμε πως τα δείγματα που εντοπίστηκαν θετικά στο βρετανικό στέλεχος είναι θετικά άτομα που εντός της κοινότητας και όχι από άτομα που αφίχθηκαν στην Κύπρο από το εξωτερικό και βρίσκονταν σε αυτοπεριορισμό *

Να σημειώσουμε πως από την επόμενη βδομάδα θα αποστέλλονται περίπου το 4-8% των θετικών δειγμάτων της Κύπρου στο ECDC για περαιτέρω διερεύνηση. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο το ECDC έδωσε τη δυνατότητα στα κράτη της Ευρώπης να αποστέλλουν στον ευρωπαϊκό Οργανισμό ποσοστό των θετικών τους δειγμάτων για να γίνεται εκεί η εξειδικευμένη εξέταση. Το κόστος για την αποστολή, μεταφορά, εξέταση, κτλ., θα καλύπτεται από το ECDC.

>>> Διαβάστε επίσης: Βρετανική μετάλλαξη: Αυτά είναι τα πιο συχνά συμπτώματα της <<<

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως στην Κύπρο είχε ανιχνευθεί ξανά το βρετανικό στέλεχος, ωστόσο, εντοπίστηκε στις 3/1 σε δείγματα ατόμων που αφίχθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και είχαν διαγνωσθεί θετικά στον ιό, ενώ βρίσκονταν σε αυτοπεριορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν μέχρι και σήμερα. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ. 

 
27783