Επαφές Τατάρ με κόμματα για σχηματισμό νέας «κυβέρνησης»

Συναντήσεις με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα ανακοίνωσε ότι θα έχει σήμερα και αύριο ο Ερσίν Τατάρ για το σχηματισμό νέας «κυβέρνησης».
 
Η τρικομματική «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ παραιτήθηκε στις 13 Οκτωβρίου και ο Τ/κ ηγέτης κάλεσε μόνο τον παραιτηθέντα «πρωθυπουργό» και πρόεδρο του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ την επομένη, 14 Οκτωβρίου, για να του δώσει γραπτώς ότι αποδέχθηκε την παραίτηση.
 
Στις 13.30 σήμερα ο κ. Τατάρ θα έχει συνάντηση στο γραφείο του με το ΚΕΕ, στις 14.00 με το ΡΤΚ και στις 14.30 με το Κόμμα του Λαού.
 
Αύριο θα δει στις 11 το πρωί το ΚΚΔ, στις 11.30 το ΔΚ και στις 12 το μεσημέρι το Κόμμα Αναγέννησης.
 
Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάσν Ερχιουρμάν, δήλωσε ότι ήταν ο Ερσάν Σανέρ που είχε αναφερθεί στη διεξαγωγή των «βουλευτικών» στις 26 Δεκεμβρίου. Εάν αυτό αλλάξει, πρόσθεσε, και ο Σανέρ φανεί ασυνεπής τότε «θ’ αλλάξει και η πορεία των πραγμάτων». Ανέφερε επίσης ότι η χώρα λεηλατήθηκε «κι αυτών η μόνη έγνοια είναι το εκλογικό συνέδριο (του ΚΕΕ)».
 
Ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι ανέφερε επίσης ότι δεν θα ήταν σωστό να καθυστερήσουν τις «βουλευτικές» μετά από αυτό το χρονικό διάστημα. Ο κ. Οζερσάι απαντούσε σε ερώτηση για τις φήμες που φέρουν κάποιους υποψήφιους για την προεδρία του ΚΕΕ να έχουν προτείνει στο ΚΛ αναβολή των «βουλευτικών εκλογών» μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές και μετά να σχηματιστεί μια «κυβέρνηση» συνεργασίας ΚΕΕ – ΚΛ.
 
Πλέον δεν είναι σωστό να καθυστερούμε τις «βουλευτικές», δεν τίθεται θέμα συναντήσεών μας με κανέναν και κανείς να μην προσπαθεί να μας εντάξει στις αντιπαραθέσεις του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ, ανέφερε ο κ. Οζερσάι.

(ΚΥΠΕ)