Επανέρχεται στο ΥΠΕΞ ο Ιωάννης Κασουλίδης

Ο κ. Κασουλίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ο Ιωάννης Κασουλίδης θα διαδεχτεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών, μετά την παραίτηση του τελευταίου και την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας την Τρίτη 11 Ιανουαρίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος είχε διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών κατά την πρώτη πενταετία της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, είχε σήμερα το πρωί, όπως και την περασμένη Παρασκευή, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Αναστασιάδης και Κασουλίδης κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία συζήτησαν θέματα που αφορούν στο Κυπριακό, την εξωτερική πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας και γενικότερα τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης κατείχε το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών από την 1η Μαρτίου 2013 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018. Την 1η Μαρτίου 2018 παρέδωσε τον υπουργικό θώκο στον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος προηγουμένως κατείχε τα καθήκοντα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε διοριστεί την 1η Σεπτεμβρίου 2013 Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ από τις 11 Απριλίου 2014 ασκούσε παράλληλα καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μέχρις ότου διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η τελετή διαβεβαίωσης του κ. Κασουλίδη ως νέου Υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να γίνει αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να παραλάβει το Υπουργείο από τον κ. Χριστοδουλίδη.

ΚΥΠΕ

 
27800