Επικοινωνία ΠτΔ-Μητσοτάκη για επιστροφή φοιτητών στην Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε θετικά στο αίτημα του Προέδρου Αναστασιάδη για παροχή διευκολύνσεων σε φοιτητές

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε σήμερα (21/5) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παναγιώτη Σεντώνα, επίκεντρο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, υπήρξε η παροχή διευκολύνσεων σε Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα, έτσι ώστε να καταστεί δυνατό να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους και τα εργαστηριακά μαθήματα που είχαν διακοπεί λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοιού.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ο κ. Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας και συμφωνήθηκε όπως υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη θετική του ανταπόκριση. 

Ευχαριστίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Ευχαριστώ θερμά τον @PrimeministerGR για την ανταπόκριση στο αίτημά μου για διευκόλυνση των Κύπριων φοιτητών για επιστροφή τους στην Ελλάδα. Συμφωνήσαμε όπως τα αρμόδια Υπουργεία προβούν στις απαραίτητες ενέργειες». α

 

 
27511