Επιμένει ο Τατάρ - Όλα όσα συνέβησαν την 2η ημέρα της Πενταμερούς

Απογοήτευση Προέδρου Αναστασιάδη - Νέα συνάντηση το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης - Όλα όσα συνέβησαν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ DIGITAL TREE ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Έκανε πράξη τελικά τις προθέσεις του ο Τατάρ και με την στήριξη της Άγκυρας κατάθεσε επίσημα για πρώτη φορά ενώπιον του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες την πρόταση για λύση δύο κρατών

>>> Διαβάστε ΕΔΩ όσα προηγήθηκαν και άλλα ρεπορτάζ σχετικά με την Πενταμερή <<<

Ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την απογοήτευση του για τις προτάσεις Τατάρ και και την εξέλιξη της διαδικασίας και όπως είπε θα απαντήσουν γραπτώς και τεκμηριωμένα στον ΓΓ του ΟΗΕ. 

Ο Αντόνιο Γκουτέρες προσπαθεί να σώσει τον διαδικασία και πληροφορίες αναφέρουν ότι προτίθεται να καταθέσει πρόταση για διορισμό νέου Ειδικού Αντιπροσώπου για το Κυπριακό σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθούν λύσεις στο αδιέξοδο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο ρόλος αυτός πιθανότατα να ανατεθει στην Ειδική απεσταλμένη του ΓΓ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ. Ο ΠτΔ ερωτηθείς για την συγκεκριμένα πληροφορία απάντησε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση. 

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτη θα συγκληθεί εν νέου η σύνοδος και των 5 μερών στην οποία αναμένεται ο ΓΓ του ΟΗΕ να ανακοινώσει τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του. 

>>> Δείτε ΕΔΩ όλα όσα έγιναν την Τρίτη <<<

Ο δημοσιογράφος της Digital Tree Στέλιος Στυλιανού βρίσκεται μαζί με την αποστολή στην ελβετική πόλη και σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. 

Δείτε πιο κάτω όλα όσα έγιναν την Τετάρτη στη Γενεύη όπως τα κάλυψε λεπτό προς λεπτό η Brief:

As it Happened

 
27800