Επίσκεψη Αβέρωφ Νεοφύτου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Επίσκεψη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γιώργο Κάρουλλα και κ. Πρόδρομο Αλαμπρίτη, αλλά και από στελέχη του κόμματος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Νεοφύτου είχε συνάντηση με τις Πανεπιστημιακές Αρχές του ΑΠΚΥ, υπό τον Πρύτανη,
καθηγητή κ. Πέτρο Πασιαρδή, ο οποίος δήλωσε σχετικά τα εξής:
 
«Είναι μεγάλη χαρά μας και τιμή που έχουμε σήμερα μαζί μας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Κύριε Πρόεδρε, καλωσορίσατε εδώ. Είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε αναλυτικά όσον αφορά και τα θέματα που πάνε καλά στο πανεπιστήμιο μας αλλά και θέματα που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης για να καταστεί η Κύπρος κέντρο περιφερειακής και διεθνούς εκπαίδευσης, οπότε με αυτά τα λίγα είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και θεωρώ ότι θα είναι πάντα όπως ήταν μέχρι σήμερα και ως το κυβερνών κόμμα αρωγοί, σε όλες τις προσπάθειες που κάνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ώστε να καταστεί η χώρα μας κέντρο διεθνούς εκπαίδευσης».
 
Από την πλευρά του ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:  
«Είναι με χαρά που μαζί με τους συνεργάτες μου επισκέφθηκα το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το τρίτο δημόσιο, ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα πέραν από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ. Αλλά θα μιλήσω γενικότερα για το επίτευγμα αυτού του τόπου στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης γιατί περνά και απαρατήρητο. Έχουμε τρία δημόσια πανεπιστήμια και οκτώ ιδιωτικά. Είμαστε μια χώρα λιγότερο του ενός εκατομμυρίου δηλαδή κατά αντιστοιχία στην Ελλάδα έπρεπε να έχει 150 πανεπιστήμια, το ίδιο με μία Αυστρία των 9 εκατομμυρίων έπρεπε να έχουν 130 πανεπιστήμια. Άρα όσον αφορά τον αριθμό υπάρχει μια μάζα και έχουμε και πολλές χιλιάδες φοιτητές Κύπριους, Ελλαδίτες, ξένους. Έχουμε πολύ περισσότερα περιθώρια, πρέπει να ανεβάσουμε δημόσια πανεπιστήμια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, το επίπεδο της ακαδημαϊκής μόρφωσης.
 
Έχουμε εξαίρετο προσωπικό, εξαίρετους ακαδημαϊκούς. Υπάρχει μια πολιτεία που στηρίζει τα δημόσια πανεπιστήμια αλλά και θέσπισε αυτή η πολιτεία ένα νομοθετικό πλαίσιο και είδαμε την ανάπτυξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης και στο ανώτατο επίπεδο των πανεπιστημίων. Και σας είπα και θα επαναλάβω: το επίπεδο της επίδοσης του ακαδημαϊκού αποτελέσματος, έχει θετικό αντίκτυπο και στην εικόνα μιας χώρας. Άρα, αν με την πάροδο του χρόνου και είναι σε μια καλή πορεία και τα δημόσια πανεπιστήμια και τα ιδιωτικά αλλά πρέπει κάθε χρόνο να είμαστε πιο απαιτητικοί με το να έχουμε καλύτερα ακαδημαϊκά αποτελέσματα. Και το πτυχίο είτε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ή από τα δημόσια πανεπιστήμια είτε τα ιδιωτικά, να έχει πέραση και ευρωπαϊκά και παγκόσμια. Αυτός πρέπει να είναι ο μεγάλος εθνικός στόχος στα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης».