Επιστολή για τη δεύτερη εισβολή προς Τζόνσον από 25 ομογενείς

«Η ΚΔ αναμένει από την Τουρκία να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα των ΗΕ για τα Βαρώσια/Αμμόχωστο»

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον με την οποία σημειώνουν την επερχόμενη τραγική επέτειο του δεύτερου Αττίλα στην Κύπρο απηύθυναν 25 Κύπριοι της Βρετανίας.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι με τη δεύτερη εισβολή ο τουρκικός στρατός κατέλαβε το 38% του νησιού και τονίζεται πως σήμερα η Τουρκία απειλεί να διεξαγάγει παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να ανοίξει τα κατεχόμενα Βαρώσια/Αμμόχωστο κατά τρόπο που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επισημαίνεται η επαναβεβαίωση όλων των αναφορών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Κύπρο και στα Βαρώσια/Αμμόχωστο, με συγκεκριμένη υπογράμμιση των προνοιών του ψηφίσματος 550, που απαγορεύει τον εποικισμό της πόλης από άλλους εκ των νόμιμων κατοίκων.

Τονίζεται ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία αναμένει από την Τουρκία να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια/Αμμόχωστο».

Οι υπογράφοντες καλούν λοιπόν τον πρωθυπουργό και τη βρετανική κυβέρνηση «να βοηθήσει και να υποστηρίξει την Κύπρο να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη μητρογονική μας πατρίδα, η οποία συνεχίζει να είναι διαιρεμένη υπό την παράνομη τουρκική κατοχή κατόπιν της τουρκικής εισβολής του 1974».

Καλούν επίσης τον κ. Τζόνσον και την κυβέρνησή του, ως μία εκ των εγγυητριών δυνάμεων της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την επανένωση του νησιού προς όφελος όλων των κοινοτήτων.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Η επιστολή συνοδεύεται από οκτώ φωτογραφίες του Δώρου Παρτασίδη που απεικονίζουν το δράμα της προσφυγιάς και των αγνοουμένων.

Οι υπογράφοντες είναι οι Δώρος Παρτασίδης, Αντώνης Σαββίδης, Ανδρέας Ταμπουρίδης, Λεωνίδας Λεωνίδου, Σπύρος Παπαχαραλάμπους, Τάσος Πογιατζής, Στέλλα Πρωτόπαπα-Δινένη, Νίκος Σαββίδης, Μαρί Νίκολσμπι, Σεραφείμ Διάκου, Γιάννης Κούβαρος, Γιώργος Πίππας, Σπύρος Νεοφύτου, Νικόλας Γαλάζης, Παντελής Δημοσθένους, Ελίσα Ξενοφώντας, Κίκης Χριστοφίδης, Γιώργος Γεωργίου, Ηλίας Δινένης, Ντένις Ζήνων, Κλαρίσα Γερμανού, Γλαύκος Βασιλείου, Ορέστης Ρωσίδης, Τζον Στεργίδης και Γιώργος Χατζηπαυλής.

Η επιστολή κοινοποιείται σε 23 Συντηρητικούς βουλευτές και μέλη των Συντηρητικών στη Βουλή των Λόρδων, καθώς και στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή στη Λευκωσία Στίβεν Λίλι.

(ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός)
 

 
27644