Επιστολή Νικόλα σε Αναστασιάδη μετά την καταψήφιση Προϋπολογισμού

Τι ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ μετά την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού

Επιστολή στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, μέσω της οποίας τον καλεί να δώσει άμεσα εντολή για «να παραδοθούν αντίγραφα όλων των φακέλων πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία», απέστειλε χθες (17/12) μετά την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Παράλληλα καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «να μην επιμείνετε στην επιβάρυνση των Κυπρίων πολιτών από μια κρίση, που δεν έπρεπε να έχετε προκαλέσει», σημειώνοντας πως «δική σας η απόφαση, δική σας και η ευθύνη». 

>>> Διαβάστε ακόμη: Προϋπολογισμός: Φτου κι απ’ την αρχή, να προλάβουν την 21η Γενάρη <<<

Αυτούσια η επιστολή του Προέδρου του ΔΗΚΟ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας 
Κύριο Νίκο Αναστασιάδη 
Προεδρικό Μέγαρο 
Λευκωσία 
 
Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, 
 
Στις 15 Οκτωβρίου 2020, το Δημοκρατικό Κόμμα αποφάσισε να θέσει ως όρο, για υπερψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, τον έλεγχο, τη διαφάνεια και την κάθαρση, ζητώντας την παραχώρηση, από την Κυβέρνηση, στην Ελεγκτική Υπηρεσία, αντιγράφων όλων των φακέλων των πολιτογραφήσεων.

Στους δύο και πλέον μήνες που μεσολάβησαν έκτοτε, εξηγήσαμε κατ’ επανάληψη ότι η διαφάνεια και ο έλεγχος αποτελούν αυτονόητη απαίτηση της συντριπτικής πλειονότητας της κυπριακής κοινωνίας. Παράλληλα, τονίσαμε πως θα ήταν αντιφατικό να εμπιστευτούμε τα χρήματα των φορολογουμένων σε μια κυβέρνηση, η οποία βαρύνεται από αυτό το μεγάλο σκάνδαλο, για το οποίο η χώρα μας έχει καταγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία αποδεδειγμένα αποτρέπει, δυστυχώς, τον έλεγχο και κρύβει τα σχετικά στοιχεία από την αρμόδια και εντεταλμένη υπηρεσία του κράτους.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση, όχι μόνο αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε αυτό το απλό και σαφές αίτημα της κοινωνίας, αλλά, αντίθετα, προκάλεσε την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού οδηγώντας τη χώρα σε κρίση. 

>>> Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021 <<<

Εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, σας ζητώ να πράξετε το αυτονόητο: Να δώσετε άμεσα την εντολή να παραδοθούν αντίγραφα όλων των φακέλων πολιτογραφήσεων στην Ελεγκτική Υπηρεσία. Να μην επιμείνετε στην επιβάρυνση των Κυπρίων πολιτών από μια κρίση, που δεν έπρεπε να έχετε προκαλέσει. Δική σας η απόφαση, δική σας και η ευθύνη. 

Ευελπιστούμε ότι, έστω και τώρα, θα ανταποκριθείτε θετικά.

Με εκτίμηση

Νικόλας Παπαδόπουλος
Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος 

  α

 

 
27800