Ερχεται το τέλος του Safepass - Αποφασίζει αύριο το Υπoυργικό

Στο Υπουργικό αύριο πρόταση για κατάργηση Safepass σε γάμους και νυχτερινά κέντρα

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Την πλήρη κατάργηση του Safepass αποφασίζει αύριο Τρίτη (10/5) το Υπουργικό Συμβούλιο μετά και την βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής όπως καταθέσουν τις απόψεις τους σε σχέση με την κατάργηση του Safepass σε γάμους και νυχτερινά κέντρα.

Ήδη στο υπουργείο Υγείας έχει ετοιμαστεί η πρόταση η οποία θα οδηγηθεί αύριο για έγκριση.

Θυμίζουμε πως ήδη έχει αποφασιστεί όπως από τις 15 Μαΐου 2022, αναστέλλεται το Safepass σε όλους τους χώρους. Ωστόσο από αυτή την αναστολή θα εξαιρούνταν οι εσωτερικοί χώροι των κέντρων διασκέδασης, των μουσικοχορευτικών κέντρων. Επίσης Safepass θα πρέπει να έχουν οι επισκέπτες σε οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, νοσηλευτήρια, ιατρικά κέντρα, ιατρεία και κέντρα αποκατάστασης.

Με βάση την πρόταση που πάει αύριο για έγκριση, Safepass θα πρέπει να έχουν μόνο όσοι θα επισκεφτούν οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, νοσηλευτήρια, ιατρικά κέντρα, ιατρεία και κέντρα αποκατάστασης.

Η κατάργηση του Safepass σε γάμους και νυχτερινά κέντρα θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου. 

Πηγή: Offsite.com

Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα
 
27757