Ερχιουρμάν & Ντενκτάς: Ζητούν αναθεώρηση ΗΠΑ για εμπάργκο όπλων

"Η απόφαση αυτή πρέπει να επανεξεταστεί"

Η απόφαση των ΗΠΑ δεν ωφελεί σε τίποτε παρά ζημιώνει τις προσπάθειες για εξεύρεση μόνιμης λύσης στο νησί μας και την περιοχή, σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΡΤΚ και υποψήφιος «πρόεδρος», Τουφάν Ερχιουρμάν.
 
«Ο τ/κ λαός, που αγωνίζεται ειλικρινά για μια διαρκή ειρήνη, λύση, δικαιοσύνη και ισότητα στο νησί, για άλλη μια φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με ανειλικρίνεια», πρόσθεσε.
 
Η απόφαση των ΗΠΑ που είναι μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ,του οποίου υπάρχουν πολλά ψηφίσματα για την  λύση του Κυπριακού όπως και η «ικανοποίηση» που εξέφρασε ο Πρόεδρος ο Αναστασιάδης γι’ αυτή, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και γι’ αυτό η απόφαση αυτή πρέπει να επανεξεταστεί , κατέληξε ο κ. Ερχιουρμάν λέγοντας ότι αυτός είναι ο λογικός δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<
 
Σερντάρ Ντενκτάς
Η άρση του εμπάργκο όπλων 33 χρόνια μετά, είναι λανθασμένη τόσο και για τις προσπάθειες για ειρήνη στην Κύπρο όσο και για την ειρήνη στην περιοχή, ανάφερε και ο υποψήφιος «πρόεδρος», Σερντάρ Ντενκτάς.
 
Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Ντενκτάς υποστηρίζει ότι και η λήψη αυτής της απόφασης την 1η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης δείχνει ότι δεν εξυπηρετεί την ειρήνη αλλά την ένταση.
 

«Η απόφαση των ΗΠΑ ενέτεινε περαιτέρω στην αστάθεια στην περιοχή και ήταν ένα πλήγμα στην αναζήτηση περιφερειακής ειρήνης». Ακόμα και αν διαρκεί η άρση αυτή μόνο ένα χρόνο, συνέχισε ο Σερντάρ Ντενκτάς, δεν θα βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στην Κύπρο, το αντίθετο, θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
 
Ζητεί και ο κ. Ντενκτάς από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναθεωρήσει την απόφαση και να σκεφτεί την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στην περιοχή.

(ΚΥΠΕ)

 
20261