Έρχονται εξελίξεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας

Υφυπουργός Ναυτιλίας στην Digital: Ξεκινάει διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική Ναυτιλίας

Ξεκινάει η διαβούλευση με διάφορους φορείς για τη διαμόρφωση της εθνική στρατηγική ναυτιλίας ενώ αναμένονται σύντομα θετικές εξελίξεις για τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

>>>Δείτε επίσης: Κάλεσμα πολιτών για ιδέες για τη νέα Στρατηγική Ναυτιλίας

Όσον αφορά την στρατηγική για τη ναυτιλία, μιλώντας στην Digital, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, ανέφερε πως «βάζουμε πλώρη για ένα στρατηγικό όραμα για την κυπριακή ναυτιλία». Όπως αποκάλυψε πρώτα στην Digital o κ. Δημητριάδης,  η στρατηγική θα ονομάζεται «S.E.A.» που είναι τα αρχικά των τριών πυλώνων της: Sustainability (Αειφορία), Extrovert (Εξωστρέφεια) και Adaptable (Προσαρμοστικότητα). Συγκεκριμένα, η διαβούλευση με διάφορους φορείς αλλά και την κοινωνία των πολιτών θα διαρκέσει του μήνες Απρίλιο-Μάιο 2021 και αναμένεται η Στρατηγική να παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2021 στο πλαίσιο του συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος».

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι δεν έχει σταματήσει να εργάζεται για να επιτευχθεί η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας. Έχει πρόσφατα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες για να συζητήσει ευνοϊκότερους όρους για τον διαγωνισμό για να καταστήσουν τη διαδικασία πιο ελκυστική προς τους μεταφορείς και αναμένεται σύντομα η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάλιστα, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε πως προσπάθεια είναι να προκηρυχθεί ξανά ο διαγωνισμός εντός του 2021 με την υπηρεσία όμως να ξεκινάει το επόμενο έτος που η επιδημιολογική εικόνα θα είναι σαφώς βελτιωμένη.

 
25093