Ερωτοκρίτου: Θέσπιση κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης προβλημάτων

Για κοινό μηχανισμό αντιμετώπισης προβλημάτων παραβίασης υποχρεώσεων, μίλησε στις εργασίες ΚΣΣΕ η Χ. Ερωτοκρίτου

Για το θέμα της θέσπισης κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν όταν κράτος μέλος παραβιάσει συμβατικές του υποχρεώσεις, μίλησε ενώπιον της Ολομέλειας της Συνόδου 2020 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στο Στρασβούργο, η Βουλευτής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κα. Ερωτοκρίτου επεσήμανε ότι η υιοθέτηση κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης των εν λόγω προβλημάτων ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση και την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι στη θεωρία μια εποικοδομητική και συναινετική άσκηση, αφού απαιτεί εκτεταμένες διαβουλεύσεις ανάμεσα στα θεσμικά όργανα και συντονισμένη δράση.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Ωστόσο, συνέχισε, στην πράξη είναι δύσκολο να επιτευχθεί η απαιτούμενη συναίνεση ως προς τον χειρισμό τέτοιων περιπτώσεων, καθότι διαφέρουν και ποικίλουν σημαντικά τα συμφέροντα των 47 κρατών μελών και, ως εκ τούτου, πρέπει να επιδειχθεί πολιτική ευελιξία και να εξευρεθούν εναλλακτικές λύσεις.
 
Γι ‘αυτό, εξήγησε η κα. Ερωτοκρίτου, είναι σημαντικό να υπάρχουν απλές και εύκολες διαδικασίες χωρίς περίπλοκες και δύσκολες προϋποθέσεις, ούτε διαδικαστικά εμπόδια.
 
Καταλήγοντας, η Κύπρια Βουλευτής σημείωσε τη σημασία του να λαμβάνονται υπόψη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας οι επιπτώσεις της παραβίασης των θεμελιωδών αρχών και αξιών του Οργανισμού εκ μέρους ενός κράτους μέλους, ώστε να διαφυλάσσονται η αξιοπιστία και η αποστολή του Οργανισμού.

(ΚΥΠΕ)

 
15665
Thumbnail