Εστία μετάδοσης ή όχι τα σχολεία; Πόσοι μαθητές βρέθηκαν θετικοί

Πόσα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν σε σχολεία, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με σημερινή (2/12) ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι, η πληροφορία που δόθηκε ψες (1/12), μέσω του Δελτίου Ειδήσεων του ΡΙΚ, για «1000 κρούσματα στα σχολεία» είναι αναληθής. 

Όπως αναφέρει, από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2020, έχουν καταγραφεί 555 και όχι 1000 περιπτώσεις μαθητών/τριών που είχαν θετική διάγνωση σε τεστ Covid-19.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ως γνωστόν, προσθέτει, «η συχνότητα των κρουσμάτων, δηλαδή το ποσοστό των θετικών διαγνώσεων Covid-19 στο σχολικό πληθυσμό, είναι περίπου το μισό σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό και γι’ αυτό τα σχολεία κρίνονται ως σχετικά ασφαλείς από υγειονομικής απόψεως χώροι».

«Η διάδοση και η μετάδοση τέτοιων εσφαλμένων και ψευδών πληροφοριών δημιουργεί σύγχυση και παραπληροφόρηση στο ευρύτερο κοινό. Η αναστάτωση που προκαλείται στην κοινή γνώμη, αλλά και ενδεχομένως οι ανησυχίες ειδικά ανάμεσα στους γονείς, αντιστρατεύονται τη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας μας, για να αντιμετωπίσει τη δοκιμασία που περνούμε. Παρά τις τυχόν σκοπιμότητες που υπάρχουν για κάποιους, αναμένουμε από όλους να επιδείξουν πνεύμα υπευθυνότητας», καταλήγει το Υπουργείο Παιδείας.
 

 
17369
Thumbnail