Έτσι θα λειτουργήσουν Δημοτικά/Γυμνάσια/Λύκεια – Τα πρωτόκολλα

Έτσι θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν γυμνάσια, λύκεια και δημοτικά / Αναλυτικά τα πρωτόκολλα

Το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων και Μέσης Εκπαίδευσης έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας. 

Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (28/8) ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, «Στην πραγματικότητα κατά το μεγαλύτερο μέρος του, το Πρωτόκολλο είναι εκείνο το οποίο είχαμε και τον περασμένο Μάιο. Επομένως, οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και βεβαίως, έχουν αποδείξει στα σχολεία ότι μπορούν να εφαρμόσουν τις προφυλάξεις με την απαιτούμενη υγειονομική ασφάλεια για τα παιδιά και για το κοινωνικό σύνολο. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι και φέτος το σχολείο θα λειτουργήσει μέσα σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας».

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Διαβάστε αναλυτικά το Πρωτόκολλο ΕΔΩ

ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Διαβάστε αναλυτικά το Πρωτόκολλο ΕΔΩ

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Προαιρετική  τελικά η μάσκα για τους μαθητές στα διαλείμματα
Οι μεγάλες αλλαγές, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, είναι ήδη γνωστές, είναι η χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές στη Μέση Εκπαίδευση, η χρήση μάσκας για όλους τους εκπαιδευτικούς και το άλλο προσωπικό μέσα στα σχολεία, στους κλειστούς χώρους, όχι στους ανοικτούς χώρους, όπως βεβαίως και οι αποστάσεις σε κλειστούς χώρους που πλέον θα πρέπει να είναι 1 μέτρο το ένα πρόσωπο από το άλλο.  

Επιπλέον τονίζεται πως η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων είναι προαιρετική, δεδομένου ότι τηρείται η φυσική και κοινωνική αποστασιοποίηση.