Εξαίρετες οι σχέσεις Κύπρου-Ουγγαρίας, λέει ο Πρέσβης

Οι εξαίρετες σχέσεις Ουγγαρίας – Κύπρου επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια δεξίωσης την περασμένη βδομάδα στη Λευκωσία

Οι εξαίρετες σχέσεις Ουγγαρίας – Κύπρου επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια δεξίωσης την περασμένη βδομάδα στη Λευκωσία.

Σημερινή ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Κύπρο αναφέρει ότι ο Πρέσβης Erik Haupt και ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος Κωστάκης Λοϊζου πραγματοποίησαν τη δεξίωση με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουγγαρίας που γιορτάζεται στις 23 Οκτωβρίου και την 63η επέτειο της Επανάστασης και της Μάχης για Ελευθερία το 1956.
 
Την κυπριακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Κύπρο,  Erik Haupt, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών που θεμελιώθηκαν με την ίδρυση του διπλωματικού γραφείου στη Λευκωσία της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα, την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, εμπορίου και επενδύσεων καθώς και των πολιτιστικών σχέσεων που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία και να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και των δύο χωρών.
 
Ανέφερε ότι χιλιάδες Ούγγροι επισκέπτονται την Κύπρο κάθε χρόνο, απολαμβάνοντας τη φύση, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Αρκετές εκατοντάδες από αυτούς έχουν ακόμη επιλέξει την Κύπρο ως δεύτερη τους κατοικία, μέσω γάμου ή επαγγέλματος.
 
«Είμαστε επίσης πολύ περήφανοι για τον υψηλό αριθμό νέων Κυπρίων που επιλέγουν να συνεχίσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση τους στην Ουγγαρία. Αυτοί οι χιλιάδες Κύπριοι φοιτητές που έχουν σπουδάσει σε Ουγγρικά πανεπιστήμια τις τελευταίες δεκαετίες είναι ο ισχυρότερος δεσμός και η καλύτερη εκπροσώπηση της φιλίας μεταξύ των δύο εθνών», είπε.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ BRIEF <<<
 
Χαιρέτισε επίσης τις επισκέψεις υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών οι οποίες έγιναν, είπε, συχνότερες.
 
Στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, αλλά και τους προαναφερόμενους πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς στάθηκε ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ουγγαρίας Κωστάκης Λοΐζου. Όπως ανέφερε, «υπάρχει πάντα χώρος για περαιτέρω βελτίωση στις εμπορικές, πολιτιστικές και διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 
 
Εξάλλου, ο Υπουργός Υγείας έδωσε έμφαση στις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, τη σημασία της μόνιμης εκπροσώπησης της Ουγγαρίας στο νησί και υπογράμμισε το γεγονός ότι η Ουγγαρία ενέκρινε και διατηρεί μια σταθερή θέση αρχής στο Κυπριακό, με βάση το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

(ΚΥΠΕ)
 

 
27720