Εξέλιξη: Ετοιμάζονται οι φακέλοι για τους ιδιοκτήτες των σφαγείων

Oι δύο ιδιοκτήτες των σφαγείων CYPRA και A&A θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου-Οι κατηγορίες

Για παράνομη εργοδότηση κατηγορούνται οι δύο ιδιοκτήτες των σφαγείων CYPRA και A&A, στη Λευκωσία, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, οι δύο ιδιοκτήτες των σφαγείων, αφού συνελήφθησαν χθες (18/11), έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Πλέον, θα ετοιμαστούν οι φάκελοι των υποθέσεων το συντομότερο δυνατό και οι δύο ιδιοκτήτες των σφαγείων θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου.
 

Ο ιδιοκτήτης του σφαγείου CYPRA κατηγορείται για παράνομη εργοδότηση και όχι για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων μετά των εντοπισμό των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στο σφαγείο. Αυτό καθώς ο ίδιος δεν ήταν στη λίστα ιχνηλάτησης του Υπουργείου Υγείας, όπως ενημερώθηκε το ΚΥΠΕ, καθώς δεν είχε δηλωθεί ανάμεσα στις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
 
>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Ωστόσο, αυτό αναιρεί την αιτιολόγηση που δόθηκε στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής την Τρίτη (17/11), όταν κλήθηκε για να παραστεί στη συνεδρία, ότι βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων στο σφαγείο.
 
Χθες στα δύο σφαγεία συνελήφθησαν εννέα αλλοδαποί που εργάζονταν παράνομα και οι δύο ιδιοκτήτες. Οι τρεις αλλοδαποί από το ένα σφαγείο ήταν αδήλωτοι εργασίας, ενώ οι έξι στο άλλο σφαγείο εργάζονταν χωρίς άδεια εργασίας οι τρεις, ενώ οι άλλοι τρεις ήταν αδήλωτοι.

ΚΥΠΕ

 
27351