Ευγνωμοσύνη ΠτΒ προς Ρωσία για τη διαχρονική στήριξή στο Κυπριακό

Συλλούρης και Matvienko αντάλλαξαν επιστολές για τα 60 χρόνια από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας

Επιστολές, με την ευκαιρία της εξηκοστής επετείου από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, στις 18 Αυγούστου 1960, αντήλλαξε με την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Valentina Matvienko, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης.
 
Σύμφωνα με σημερινή (20/8) ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφερόμενος στους ιστορικά παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν τον κυπριακό και το ρωσικό λαό και την προσήλωση των δύο χωρών, βάσει κοινών αρχών και αξιών, στην παγκόσμια ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία, ο Πρόεδρος της Βουλής στην επιστολή του, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τη φίλη χώρα για τη διαχρονική στήριξή της ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) όσον αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού.
 
Ο κ. Συλλούρης υπογραμμίζει επίσης την πεποίθησή του ότι οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων θα συνεχίσουν να αναβαθμίζονται, τόσο στο διμερές όσο και στο πολυμερές επίπεδο.
 
Στην επιστολή της, η Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επισημαίνει ότι οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που εγκαθιδρύθηκαν αμέσως μετά την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα.
 
Η Ρωσίδα αξιωματούχος επιβεβαιώνει επίσης τη σημασία της κοινοβουλευτικής συνεργασίας προς όφελος της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για την επίτευξη του στόχου της ειρήνης και της ευημερίας του κυπριακού λαού.
 

 
14584
Thumbnail