Φουρλάς: Δεν δέχομαι τη στοχοποίηση της Κύπρου και του λαού της

Τοποθέτηση Ευρωβουλευτή κ. Λουκά Φουρλά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πρόγραμμα πολιτογραφήσεων

Το πρόγραμμα παραχώρησης πολιτογραφήσεων είχε αδυναμίες, τις οποίες κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν και θα πρέπει να απολογηθούν και να πληρώσουν το τίμημα, ανέφερε σήμερα (22/10) ο Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Λουκάς Φουρλάς.
 
Σε τοποθέτησή του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, στην παρουσία του Επιτρόπου Δικαιοσύνης της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς, ξεκαθάρισε ότι αυτό που δεν δέχεται είναι τη στοχοποίηση της Κύπρου και του λαού της, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τις επιθέσεις που δεχόμαστε από την Τουρκία. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Φουρλάς, τόνισε ότι συζητάμε ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο θα πρέπει να κάνουμε ορισμένες παραδοχές. «Το πρόγραμμα είχε τις αδυναμίες του τις οποίες κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν και θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη, να απολογηθούν και να πληρώσουν το τίμημα», είπε. 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Την ίδια ώρα, όπως υπέδειξε, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι αυτό το πρόγραμμα υιοθετήθηκε από κάποιες χώρες, όπως την Κύπρο, ως απάντηση στην οικονομική κρίση.
 
«Μην ξεχνάτε ότι η Κύπρος το 2013 έγινε το πειραματόζωο της Ευρώπης με την επιβολή του κουρέματος καταθέσεων, για πρώτη και τελευταία φορά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή επικράτεια». 

Προσθέτοντας ότι η Κύπρος έχει τερματίσει με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το πρόγραμμα μετά τη διαπίστωση ότι έτυχε εκμετάλλευσης από επιτήδειους, ενδεχομένως και οργανωμένο κύκλωμα. 

«Επαναλαμβάνω, οι ευθύνες υπάρχουν είναι εδώ και πρέπει να αποδοθούν σε αυτούς που τους αναλογούν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Αυτό που δεν δέχομαι είναι η προσπάθεια κάποιων εσκεμμένα για στοχοποίηση της Κύπρου και του λαού της σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε στην πατρίδα μου λόγω της τουρκικής επιθετικότητας για την οποία κάποιοι εδώ δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία», τόνισε.
 
Καταλήγοντας στην τοποθέτηση του ο κ. Φουρλάς, ανέφερε ότι «στόχος μας εδώ πρέπει να είναι να κτυπήσουμε τη διαφθορά, όσους εμπλέκονται σε αυτήν και όσους έχουν παρανομήσει κι όχι να εξευτελίσουμε έναν ολόκληρο λαό ο οποίος δίνει αυτή τη στιγμή μάχη επιβίωσης. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», κατέληξε.
 

 
26072