Φουρλάς: Έλληνες-Κύπριοι αναφέρονται σε κυβέρνηση του Νότου

Απαράδεχτο που αναφέρονται στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον όρο «κυβέρνηση του Νότου»

Σε Δήλωση του π Ευρωβουλευτής κ. Λουκάς Φουρλάς για «Ως Δαμέ», θεώρησε απαράδεχτο να βρίσκονται Έλληνες Κύπριοι που ν’ αναφέρονται στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον όρο «κυβέρνηση του Νότου».

Αυτούσια η δήλωση: 

Ως Ευρωβουλευτής δίνω καθημερινά μάχες στην ΕΕ μαζί με τους άλλους πέντε συναδέλφους μου για να προασπίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, την κυβέρνηση της χώρας μας, σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που όλοι βιώνουμε.

Θεωρώ απαράδεχτο να βρίσκονται Έλληνες Κύπριοι που ν’ αναφέρονται στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον όρο «κυβέρνηση του Νότου». Είναι επιζήμιο και προκλητικό για την υπόθεσή μας.

Θέλω να πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις βρίσκονται απέναντι από τέτοιες θέσεις. Περιμένω και από το ΑΚΕΛ που συμπορεύτηκε κάποτε με τους «Ως Δαμέ», και συμμετείχε σε πορείες και εκδηλώσεις, να καταδικάσει αυτή την απαράδεχτη για όλους μας θέση.

Θέλω να πω ακόμη κάτι. Την Κύπρο δεν την κρατά χωρισμένη η πανδημία αλλά ο τουρκικός στρατός. Αυτό είναι αυτονόητο αλλά πρέπει να το επαναλαμβάνουμε.

offsite