Γ. Ομήρου: Βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή του Κυπριακού

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της Πενταμερής στη Γενεύη είπε ότι η κατάληξή της «υπήρξε καταθλιπτική»

Βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της πορείας του Κυπριακού μετά την τουρκική εισβολή, ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της διάσκεψης στη Γενεύη είπε ότι η κατάληξή της «υπήρξε καταθλιπτική» όχι μόνο γιατί δεν υπήρξε συμφωνία για έναρξη διαπραγματεύσεων αλλά κυρίως γιατί, η σύγκλησή της ήταν αναιτιολόγητη.

>>> Διαβάστε επίσης: Τα συν και τα πλην της Γενεύης <<<

Στη δήλωση, αναφέρει ότι το κυριότερο ήταν ότι αξιοποιήθηκε από την τουρκική πλευρά, προκειμένου μια συνάντηση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, να δώσει  βήμα για προβολή της εξωφρενικής και θρασύτατης αξίωσης για λύση δύο κρατών. Κατά παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών και αξιών της Ε.Ε και υπό αυτές τις συνθήκες η αποδοχή από ελληνοκυπριακής πλευράς μιας νέας πενταμερούς συνιστά μέγα λάθος.
 
Ο κ. Ομήρου είπε ότι έστω και αργά είναι η ώρα για επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση ως ζήτημα εισβολής, κατοχής και εθνοκάθαρσης. «Τώρα είναι η ώρα για μια νέα αρχή. Μια νέα στρατηγική. Με καταγγελία της Τουρκίας διεθνώς», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

(ΚΥΠΕ)

 
27800