Γεμάτη η ατζέντα ΠτΔ: Βλέπει Πρίγκηπα και συζητά για επενδύσεις

Συζητά μεταξύ άλλων και για το φιλόδοξο επενδυτικό πακέτο Αφρικής - Ευρώπης

Γεμάτη είναι η ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη τις επόμενες μέρες. Περιλαμβάνει συσκέψεις, συναντήσεις, μεταξύ άλλων, και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, ενώ θα συμμετάσχει και στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικανικής Ένωσης στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της οποίας θα έχει και  σημαντικές συναντήσεις.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου                                                                                           

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα μιλήσει στον εορτασμό του Αγίου Μάρωνα στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων στην Πύλη Πάφου. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν Αλ-Σαούντ. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραλάβει την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Ισότητας των φύλων Ιωσηφίνας Αντωνίου.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου Sir Lindsay Hoyle. Θα τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ θα συζητήσουν και τις διμερείς σχέσεις. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Θα συμμετάσχει στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αφρικανικής Ένωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Φεβρουαρίου. Στη Σύνοδο οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους οι δυο ήπειροι μπορούν να οικοδομήσουν μεγαλύτερη ευημερία. Στόχος είναι να ξεκινήσει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πακέτο Αφρικής - Ευρώπης, λαμβάνοντας υπόψη παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή και η πανδημία. Στο περιθώριο της Συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει σημαντικές συναντήσεις και να συζητήσει και θέματα που αφορούν την Κύπρο.

 
27800