ΓΓ ΑΚΕΛ: Κάποια μέτρα δεν έχουν λογική/Θα κλείσουν μικρομεσαίοι

«Τα μέτρα, τα οποία αποφασίζονται στη βάση απόψεων των εμπειρογνωμόνων μας προκαλούν ανησυχίες και προβληματισμό», είπε

Την θέση πως, «κάποια από τα μέτρα που εξαγγέλλονται δεν έχουν λογική», διατύπωσε σήμερα (28/11) ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ενώ τόνισε πως «τα προβλήματα που προκαλούνται είναι τεράστια», εξέφρασε την ανησυχία του ότι «πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν ως αποτέλεσμα των μέτρων τα οποία λαμβάνονται από την Κυβέρνηση».

Σε δηλώσεις του για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως, «θέλω από την αρχή να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαστε εμπειρογνώμονες ούτε θέλουμε να τους αντικαταστήσουμε. Αντιθέτως όλο αυτό το διάστημα εμείς είπαμε ότι το πλαίσιο των αποφάσεων πρέπει να το καθορίζουν οι εμπειρογνώμονες και όχι οποιοσδήποτε άλλος». 

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Τα μέτρα όμως, συνέχισε, «τα οποία αποφασίζονται στη βάση των απόψεων των εμπειρογνωμόνων μας προκαλούν ανησυχίες και προβληματισμό. Πρώτα και κύρια γιατί δεν έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα», υπογράμμισε.

«Έχω ακούσει τις απόψεις διαφόρων εμπειρογνωμόνων, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν διάφορα σκαμπανεβάσματα», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, «δεν ακούσαμε γι’ ακόμα μια φορά τίποτε από την Κυβέρνηση για τη στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Λέμε ότι πιέζονται τα δημόσια νοσηλευτήρια, ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες στις οποίες προκύπτουν αλλά δεν παίρνει κανένα μέτρο η Κυβέρνηση για να τα στηρίξει. Εμείς είχαμε υποβάλει ένα πολύ συγκεκριμένο υπόμνημα 18 σημείων από το Μάιο προς τον Πρόεδρο, τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΚΥΠΥ για το τι πρέπει να γίνει για να προετοιμαστούν τα νοσηλευτήρια ενόψει της δεύτερης φάσης της πανδημίας. Διαπιστώνουμε ότι τίποτε δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση», επεσήμανε.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την άποψη πως «κάποια από τα μέτρα που εξαγγέλλονται δεν έχουν λογική. Να πω κάποια παραδείγματα. Για τα γυμναστήρια. Με βάση το τι λέγεται από τους επιστήμονες και τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων εκεί λαμβάνονται όλα τα μέτρα και τα κρούσματα ήταν ελάχιστα. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί θα γίνει καθολικό κλείσιμο των γυμναστηρίων. Επιχειρήσεις σίτισης: όταν τους λες να κλείνουν στις 7 σημαίνει ότι δεν τους επιτρέπεις να ανοίξουν. Αυτά τα πράγματα είναι παράλογα κατά την άποψη μας. Θα έπρεπε η Κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσει διαφορετικά», εξήγησε περαιτέρω.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

«Τα προβλήματα που προκαλούνται είναι τεράστια», προειδοποίησε εκφράζοντας την ανησυχία του ότι «πάρα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν ως αποτέλεσμα των μέτρων τα οποία λαμβάνονται από την Κυβέρνηση». 

«Χρειάζεται να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός έτσι ώστε όταν περάσει η πανδημία να στηριχτούν αυτές οι επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν», κατέληξε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ στο ακόλουθο βίντεο:

 
17498
Thumbnail