ΓΓ ΑΚΕΛ: Μέγα σκάνδαλο αν διοριστεί ο Ιωνάς Γενικός Εισαγγελέας

Ο κ. Κυπριανού είπε πως ο πρότερος πολιτικός βίος του κ. Νικολάου απέχει από τις προδιαγραφές για ανεξάρτητους θεσμούς

Την θέση πως εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προχωρήσει στον διορισμό του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα θα είναι σκάνδαλο, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Κυπριανού κι ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διορισμού του κ. Νικολάου στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, είπε ότι ο πρότερος πολιτικός βίος του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης πόρρω απέχει από τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί για τους ανεξάρτητους θεσμούς. 

Τόνισε, δε, πως εάν τελικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διορίσει τον Ιωνά Νικολάου, αυτό θα συνιστά μέγα σκάνδαλο.

>>> Όλη η σημερινή πολιτική επικαιρότητα <<<

Σε σχέση με το Κυπριακό ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την θέση ότι, τίθεται σε υποδεέστερη μοίρα το πρόβλημα, λόγω, όπως είπε, της αύξησης των περιφερειακών διενέξεων, οι οποίες προκαλούν αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Επανέλαβε, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ έχει προειδοποιήσει πως το παρατεταμένο αδιέξοδο θα προκαλούσε πολλά προβλήματα στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, περιλαμβανομένης της αναζήτησης από κάποιους, άλλων λύσεων πέραν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, καθώς και για τη  συνέχιση των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ειδικά για την εμπλοκή της Τουρκίας στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στη Λιβύη, ο κ. Κυπριανού επεσήμανε ότι εκείνο που διαπιστώνεται στην πράξη είναι πως η Άγκυρα δεν βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση, όπως διατείνονται κάποιοι.

Για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Κυπριανού εξήγησε ότι η πρόταση του κόμματος για δημοψηφίσματα, αφορά τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων και όχι το σύνολο του μεταρρυθμιστικού πλαισίου, με το οποίο συμφωνεί, όπως είπε, στο 90%.

ΠΗΓΗ: ΡΙΚ
 

 
25736