Για τη Λιβύη συνομίλησε ο ΥΠΕΞ με Εκπρόσωπο του Πούτιν

Είχαν τηλεφωνική επικοινωνία

Τηλεφωνική συνομιλία για τη Λιβύη είχε χθες, Τρίτη, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, στις 2 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της κυπριακής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των κ. Χριστοδουλίδη και Μπογκντάνοφ.
 
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, έγινε μια εις βάθος ανταλλαγή απόψεων για όλο το φάσμα των προβληματισμών, που αφορούν διευθέτηση της κρίσης της Λιβύης, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου, που κατοχυρώνονται στο ψήφισμα 2510 του Συμβουλίου Ασφαλείας, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ)

 
10928
Thumbnail

«Ευθύνη και χρέος της συντεταγμένης πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβούν άλλες τέτοιες τραγωδίες», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ για την συμπλήρωση 9 χρόνων από την έκρηξη στο Μαρί.

ad1mobile

Όπως αναφέρει, «με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από την τραγωδία στο Μαρί, το ΑΚΕΛ τιμά τη μνήμη των δεκατριών ανδρών της Εθνικής Φρουράς, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, που έχασαν τη ζωή τους στην ώρα του καθήκοντος κατά τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση ‘Ευάγγελος Φλωράκης’». 

ad2mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Η τραγωδία στο Μαρί, σημειώνει, υπενθυμίζει την ανάγκη για διαρκή εγρήγορση της Πολιτείας, της κρατικής μηχανής, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας σε θέματα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών και των στελεχών στα σώματα ασφαλείας. 

«Ευθύνη και χρέος της συντεταγμένης πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβούν άλλες τέτοιες τραγωδίες», καταλήγει το ΑΚΕΛ.
 

article 1