Γιατί είδαμε πτώση στα κρούσματα; Εργαστήρια δεν έκαναν ελέγχους

1 στα 17 άτομα που δηλώθηκαν ως επαφές βρέθηκαν θετικοί στον ιό

Το Υπουργείο Υγείας μετά την ανακοίνωση για τα 63 νέα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σήμερα (18/10) σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και ειδικά την χθεσινή όπου φτάσαμε σε αρνητικό ρεκόρ με 202 θετικά κρούσματα επισημαίνει σε νέα του ανακοίνωση σημαντικές λεπτομέρεις σχετικά με τους ελέγχους κατά τη σημερινή ημέρα

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

"Επισημαίνεται ότι το 1/3 των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο, προέκυψαν από το πρόγραμμα δειγματοληψιών που διενεργούνται στα αεροδρόμια και από τους επιβάτες που ελέγχθηκαν οι 5 αποδείχθηκαν θετικοί στον ιό.

Ως εκ τούτου, τα υπόλοιπα 57 κρούσματα, προέκυψαν από περίπου 2,300 τεστ που διενεργήθηκαν από όσα εργαστήρια λειτούργησαν κατά τη σημερινή ημέρα (18/10).

>>>Διαβάστε ακόμη: Μειώθηκαν τα κρούσματα / 63 νέα στην Κύπρο σήμερα

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι χθες και σήμερα τα δύο μεγαλύτερα ιδιωτικά εργαστήρια, τα οποία διενεργούν δειγματοληψίες στην Επαρχία Λεμεσού, δεν λειτούργησαν.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα 22 σημερινά περιστατικά προέκυψαν από 380 δείγματα που διεκπεραιώθηκαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. Δηλαδή, 1 στα 17 άτομα που δηλώθηκαν ως επαφές, ήταν θετικά στον κορωνοϊό. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ενεργές αλυσίδες μετάδοσης και καθιστά επιτακτική την ανάγκη για προσοχή και πιστή τήρηση των μέτρων.

Ανησυχητική παραμένει και η εικόνα με τους νοσηλευόμενους ασθενείς, αφού νοσηλεύονται 19 άτομα, εκ των οποίων τα 2 είναι διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας."

 
14489
Thumbnail