Γιολίτη:Κάλεσα τον Προδρόμου να διορθώσει το λάθος / Θα το πράξει

Θέση για το όλο ζήτημα με την Επιτροπή για το Υφυπουργείο Πολιτισμού πήρε και η Υπουργός Δικαιοσύνης

Πήρε θέση μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τη συμπερίληψη μίας γυναίκας στη 16μελή σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και την Πολιτική για τον Πολιτισμό, και η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη.

Όπως αναφέρει η Υπουργός, "συμπερίληψη μίας γυναίκας σε 16μελή επιτροπή για τον Πολιτισμό καταστρατηγεί την κυβερνητική εντολή για προώθηση ισότητας και οδηγεί σε οπισθοδρόμηση αντί σε εκσυγχρονισμό. Κάλεσα τον συνάδελφο μου, Πρόδρομο Προδρόμου, να λάβει διορθωτικά μέτρα και τον ευχαριστώ που ανταποκρίθηκε θετικά".

ητγρφδφςδς

Η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα που προκλήθηκε

Να υπενθυμίσουμε πως ανακοίνωση αναφορικά με τη σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού και την Πολιτική για τον Πολιτισμό, εξέδωσε σήμερα (21/10)  και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «όπως διευκρίνισε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας η σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη δημιουργία Υφυπουργείου και για θέματα πολιτικής για τον Πολιτισμό, ως προς το φύλο, προέκυψε τυχαία». 

Η επιτροπή, προστίθεται, αποτελείται από προσωπικότητες που επελέγησαν στη βάση του έργου, των γνώσεων και της ανάμιξής τους στα πολιτιστικά πράγματα και δεν προβλέπεται να είναι αντιπροσωπευτική οποιωνδήποτε χώρων ή ομάδων του πληθυσμού.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Στο πλαίσιο των προεργασιών για τη δημιουργία του Υφυπουργείου και για την εκπόνηση νομοθετικού πλαισίου που θα αναγνωρίζει επαγγελματικά τους καλλιτέχνες και εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Υπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με όλους τους σχετικούς αντιπροσωπευτικούς φορείς.

«Όπως, εξίσου συμπωματικά, σε άλλες συμβουλευτικές επιτροπές υπάρχει μεγαλύτερη παρουσία του γυναικείου φύλου. Παράδειγμα είναι η συμβουλευτική επιτροπή για θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, η οποία έχει συσταθεί και θα δημοσιοποιηθεί εντός των ημερών», επισημαίνεται.

«Το πραγματικά σημαντικό ζήτημα αυτές τις ημέρες είναι ότι μετά από δεκαετίες η Κυβέρνηση σήμερα αποφασίζει να δοθεί θεσμικά μεγαλύτερο βάρος και σημασία στα θέματα του πολιτισμού, με τη δημιουργία Υφυπουργείου, το οποίο προορίζεται να συμβάλει σε μια πιο συγκροτημένη και δραστήρια πολιτική για τον πολιτισμό», καταλήγει το Υπουργείο Παιδείας.

 
15638
Thumbnail