Η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου έκλεισε, ενώ το ΤΑΕΠ λειτουργεί μερικώς

Περίπου 170 δείγματα λήφθηκαν από γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε ηλικιωμένο, ο οποίος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Η Παθολογική Κλινική
στην οποία νοσηλευόταν ο 75χρονος έκλεισε, ενώ το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου εργάζεται μερικώς, χωρίς την εισαγωγή κανενός ασθενή, με όλα επείγοντα περιστατικά να αποστέλλονται σε αγορά υπηρεσιών, σε άλλα Νοσηλευτήρια και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Καροτσάκης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας και Αμμοχώστου, «περίπου 170 δείγματα λήφθηκαν από γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουμε αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας. Σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ανέλαβαν καθήκοντα ύστερα από επίταξη και οδηγίες του Υπουργού Υγείας τρεις παθολόγοι αφού ορισμένοι από τους γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής είναι σε αυτοπεριορισμό», είπε.
 
Ερωτηθείς για τη λειτουργία του ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου, απάντησε πως «αυτό λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, οι ασθενείς που εξετάζονται και χρειάζεται να νοσηλευτούν είτε τυγχάνουν διαχείρισης εκεί, είτε διοχετεύονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ανάλογα με την περίπτωση προωθούνται σε άλλα Νοσοκομεία ή ακόμα και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «σε περίπτωση που υπάρχει ασθενής με συμπτώματα κορωνοϊού, έχουν δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο τέσσερα δωμάτια όπου γίνεται η απαραίτητη εξέταση, η αξιολόγηση και ανάλογα με τα αποτελέσματα και η νοσηλεία του. Τα τέσσερα δωμάτια είναι απομονωμένα από τους υπόλοιπους ασθενείς, η Παθολογική Κλινική που φιλοξενεί 21 ασθενείς έχει κλείσει, ενώ οποιαδήποτε περιστατικά χρειάζεται να νοσηλευτούν αποστέλλονται στον ιδιωτικό τομέα ή σε άλλα Νοσοκομεία».

>>> Όλες οι εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό <<<
 
Ο κ. Καροτσάκης σημείωσε ότι «σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομάδας Κρούσης η οποία έχει λάβει ορισμένες αποφάσεις για τον καλύτερο τρόπο λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ωστόσο περιμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον κορωνοϊό».
 
Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «είναι ξεκάθαρο από την Ομάδα Κρούσης και τους λοιμοξιολόγους ότι κατά 99%, ο 75χρονος ασθενής, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική, έφερε μαζί του τον ιό, μετά από επαφή που είχε προτού υποστεί το ελαφρύ εγκεφαλικό, που τον οδήγησε τελικά στο Νοσοκομείο για νοσηλεία».

ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου
 

 
8220
Thumbnail

Διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού νοσηλεύονται δυο επιβεβαιωμένοι ασθενεός και δυο με συμπτώματα κορωνοϊού, την ώρα που άλλα 17 περιστατικά βρίσκονται στον 5ο όροφο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ, μέχρι τις 11 σήμερα το πρωί, νοσηλεύονται διασωλήνωμένα, στον 1ο όροφο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, δυο επιβεβαιωμένα και δυο ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού, με την κατάσταση τους να χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή.

ad1mobile

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<
 
Επίσης μέχρι τις 11 σήμερα το πρωί, στον 5ο όροφο, συνεχίζουν να νοσηλεύονται δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα και 15 ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.
 
Άλλα τέσσερα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού εξετάστηκαν, από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί, στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας που λειτουργεί στην ψυχιατρική πτέρυγα του ΓΝ Λεμεσού. Από την Τρίτη, που λειτούργησε για πρώτη φορά ο θάλαμος, έχουν εξεταστεί συνολικά δέκα περιστατικά.

(ΚΥΠΕ)

article 1