Χαιρετίζει τις δηλώσεις του Δένδια στην Άγκυρα ο Παπαδόπουλος

Στηρίζουμε και χαιρετίζουμε τη στάση της Ελλάδας, όπως αυτή εκφράστηκε δια του ΥΠΕΞ Δένδια, λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) «στηρίζει και χαιρετίζει τη στάση της Ελλάδας, όπως αυτή εκφράστηκε δια του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έναντι των θρασύτατων και προκλητικών τοποθετήσεων του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

>>> Διαβάστε επίσης: Ο Δένδιας είχε ρητή εντολή αν προκληθεί να απαντήσει αναλόγως <<<

Συνεχίζει, λέγοντας πως «θεωρούμε τη στάση Τσαβούσογλου ως ένα δυσοίωνο προπομπό για το τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην επικείμενη Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό».
 
Προσθέτει ότι «είναι για αυτό που επιμένουμε στην ανάγκη πρόσκλησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ανάγκη καλής προετοιμασίας».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δηλώνει ότι «από την Τουρκία δεν αναμέναμε κάτι διαφορετικό, σε αντίθεση με άλλους που την πίστωσαν με καλή θέληση και της χάρισαν ή συμφώνησαν στην παραχώρηση ευρωπαϊκών ‘δώρων’».
 
«Η Τουρκία είναι μια επιθετική και επεκτατική χώρα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με διεκδικήσεις και όχι με υποχωρήσεις» συνεχίζει ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
Καταλήγοντας αναφέρει ότι «θα ήταν καλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αυτά που λέει δημόσια για εσωτερική κατανάλωση, να τα λέει και πίσω από τις κλειστές πόρτες χωρίς να αφήνει ούτε το παραμικρό παραθυράκι παρερμηνείας και διοχέτευσης αναφορών περί συζήτησης λύσης δύο κρατών στην Κύπρο».

(ΚΥΠΕ)

 
27508