Χαλαρώσεις: Ποια η άποψη των ειδικών / Τι συζήτησαν με Υπ. Υγείας

Αποφασίζουν αύριο (23/2) κλιμακωτά μέτρα χαλάρωσης οι Ειδικοί / Θα κάνουν εισηγήσεις στην Κυβέρνηση

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό θα συζητήσουν σε σύσκεψη αύριο το βράδυ μεταξύ τους, για τις χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα που θα εισηγηθούν στην Κυβέρνηση.
 
Αρμόδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι η γενική αντίληψη που υπάρχει στα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής είναι όπως με υπευθυνότητα, οι χαλαρώσεις γίνουν κλιμακωτά ώστε να μην επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα.

>>> Ροή Ειδήσεων Brief – Επιλεγμένο περιεχόμενο <<<

Όσον αφορά την σημερινή σύσκεψη των μελών της ΣΕΕ με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια προκαταρκτική  συζήτηση σε γενικές γραμμές για τις χαλαρώσεις.
 
Ο περισσότερος χρόνος στην σύσκεψη, όπως αρμοδίως μας λέχθηκε, αναλώθηκε σχετικά με την αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας, τα ευρήματα των ιχνηλατίσεων στην Λεμεσό, των μεταλλαγμένων στελεχών και των εμβολιασμών.
 
Κατά την σύσκεψη δεν λήφθηκαν οποιεσδήποτε αποφάσεις, με τους επιστήμονες να επιφυλάσσονται μέχρι την αυριανή τους τοποθέτηση, οπότε και θα συγκεντρώσουν τις εισηγήσεις τους που θα τεθούν ενώπιον της Κυβέρνησης για λήψη τελικών αποφάσεων όσον αφορά στις επόμενες χαλαρώσεις σε περιοριστικά μέτρα.
 
 (ΚΥΠΕ)

 
18754
Thumbnail