Χαμπιαούρης: Περηφάνια για τους πεσόντες στις μάχες της Τυλληρίας

Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την υπέρβαση που αξιώθηκαν να επιτύχουν, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης, τόνισε πως οι συγγενείς και συναγωνιστές των δυο ηρώων πεσόντων στις μάχες της Τυλληρίας τον Αύγουστο του 1964, Ευριπίδη Χαραλάμπους και Γεώργιου Νεάρχου, πρέπει να είναι περήφανοι για τους δυο νέους για την υπέρβαση που αξιώθηκαν, όπως είπε, να επιτύχουν σε τόσο μικρή ηλικία και για την προσφορά της ίδιας της ζωής τους στο θυσιαστήριο της μαρτυρικής πατρίδας που είναι ακόμη ημικατεχομενη.

Ο κ. Χαμπιαούρης μιλούσε στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων στις μάχες της Τυλληρίας τον Αύγουστο του 1964, Ευριπίδη Χαραλάμπους και Γεώργιου Νεάρχου, που τελέστηκε σήμερα στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέα Έμπα. 

>>> ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ BRIEF ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ <<< 

Όπως αναφέρθηκε, ο πατέρας του κου Χαμπιαούρη, ήταν ο διμοιρίτης και ο επικεφαλής των παλικαριών από την Έμπα που μετείχαν στο έπος της Τυλληρίας. 

Ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ακόμη ότι εκτός από τους δυο νέους που σκοτώθηκαν στις μάχες της Τυλληρίας εννέα μέλη της ίδιας διμοιρίας τραυματίσθηκαν στην διάρκεια των συγκρούσεων.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους
 

 
27498