Χαραλαμπίδου: Χωλαίνει η εξυπηρέτηση των πολιτών

Η εκτελεστική εξουσία σφυρίζει αδιάφορα

Χωλαίνει η εξυπηρέτηση των πολιτών και η εκτελεστική εξουσία σφυρίζει αδιάφορα, αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή της δήλωση η Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφερόμενη στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και την καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων, τις 100 χιλιάδες υποθέσεις στο Κτηματολόγιο, οι οποίες εκκρεμούν και για την δίωξη του Γιώργου Γαβριήλ.

Αυτούσια η τοποθέτηση της κας Χαραλαμπίδου
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να σας υπενθυμίσω ότι, απολογήθηκε στον κυπριακό λαό γιατί δεν απαντούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους στους πολίτες. Επομένως, ποιου είναι η ευθύνη να τα διορθώσει όλα αυτά; Αν θέλουμε να έχουμε ένα ανθρωποκεντρικό κράτος, θα πρέπει η εκτελεστική εξουσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δημιουργήσει δομές που θα σέβονται τον πολίτη.
 
Να αναφέρω ενδεικτικά το θέμα με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και την καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων που δημιουργεί τεράστια προβλήματα, καθώς άνθρωποι δεν έχουν να αγοράσουν τα προς το ζην για το μήνα. Συνεπώς, οφείλουμε αυτές τις δομές να τις διορθώσουμε και να τις εκσυγχρονίσουμε, έχοντας ως προτεραιότητα και επίκεντρο τον πολίτη. Αν θέλουμε να λεγόμαστε ευρωπαϊκό κράτος, θα πρέπει να βάλουμε πρώτα και πάνω από όλα τις ανάγκες του πολίτη. Οι εκθέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως ήταν καταιγιστικές με πολλές παραλείψεις, αλλά και εισηγήσεις που -δυστυχώς από την σημερινή συζήτηση- καταλάβαμε ότι δεν υιοθετούνται.
 
Να αναφέρω, επίσης, ότι σήμερα μας λέχθηκε ότι υπάρχουν 100 χιλιάδες υποθέσεις στο Κτηματολόγιο, οι οποίες εκκρεμούν. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.
 
Για την δίωξη του Γιώργου Γαβριήλ
 
Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα συζητήσει στις 04.10.2021 το θέμα που προέκυψε σε σχέση με τη διαχείριση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας θεμάτων ελευθερίας έκφρασης, όπως για παράδειγμα η περίπτωση του ζωγράφου Γιώργου Γαβριήλ. Δεν μπορεί αυτός ο τόπος να ζει εποχές σκοταδισμού, δεν μπορεί ο Γενικός Εισαγγελέας να αδειάζει τον Υπουργό Παιδείας και ο ένας να προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στον άλλο για συμπεριφορές που θυμίζουν εποχές μεσαίωνα, εποχές σκοταδισμού.
 
Πρέπει να σεβόμαστε την ελευθερία της έκφρασης. Υπενθυμίζω το «je suιs Charlie», στο οποίο αναφέρθηκαν σχεδόν όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις τους για να στηρίξουν την ελευθερία έκφρασης. Τώρα το βιώνουμε στον τόπο μας, χάριν στον Υπουργό Παιδείας. Το Υπουργείο Παιδείας δεν αποπνέει πολιτισμό, αλλά αποπνέει σκοταδισμό.

 
24479