Χάρης: Aκόμα πιο σημαντική και επίκαιρη η συνεργασία "3+1"

Όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χάρης Γεωργιάδης για επαφές στο πλαίσιο της νεοσυσταθείσας κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ (« 3+1») και της 3ης Συνάντησης Νοτίου Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν ομιλητής στο επίσημο δείπνο της Συνάντησης, μαζί με  τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας  Bob Menendez.

Στην ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η συνεργασία «3+1», καθίσταται ακόμα πιο σημαντική και επίκαιρη λόγω των εξελίξεων που συνδέονται με την Ρωσική εισβολή στη Ουκρανία, που αφορά, όπως ανέφερε, σύγκρουση μεταξύ της δημοκρατίας και του αυταρχισμού.

Τόνισε ότι τα ίδια ισχύουν σε σχέση με την Τουρκία και την πολιτική της έναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα και επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την υιοθέτηση πολιτικών κατευνασμού σε ότι αφορά στην Τουρκία.

Ο κ. Γεωργιάδης πραγματοποίησε συναντήσεις με την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών για τη Δυτική Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση Molly Montgomery και την Αναπληρώτρια Υφυπουργό Εξωτερικών για τη Νότια Ευρώπη και τον Καύκασο  Erika Olson. Οι επαφές του θα συνεχιστούν την Τετάρτη, με την πραγματοποίηση συναντήσεων με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΚΥΠΕ